Çanakkale'de vakalar arttı, ÇOMÜ online eğitim kararı aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale'de vakalar arttı, ÇOMÜ online eğitim kararı aldı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle üniversitede online eğitim kararı alındığını açıkladı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, üniversite hastanesindeki hasta sayısındaki artışa dikkat çekti.

Koronavirüs salgınında Çanakkale'nin diğer şehirlere oranla daha iyi durumda olduğunu kaydeden Murat, "Ama burada da artış var. Ben şu anda hastanemizle ilgili verileri sizinle paylaşmak istemiyorum. Yoğun bakımlarımız doluyor. Hasta müracaatları çok fazla" dedi.

"ONLINE EĞİTİM KARARI ALDIK"

Yaşanan gelişmeler ışığında üniversitede online eğitim kararı aldıklarını belirten Murat, "Biz bugün bir karar aldık. Tabi bu karar da büyük oranda online eğitim sistemi. Yüz yüze olması gereken eğitimler konusunda hocalarımızı serbest bıraktık. Bazı fakültelerde, online eğitimin yanı sıra, uygulamalı eğitimleri yapacaklarını ifade ettiler.

"BÖYLE BİR RİSKİ ALAMAM"

Rektör Murat, üniversitenin en üst makamındaki biri olarak risk alamayacağının altını çizerek, "Lisansüstü eğitimin ve doktora eğitimlerinin yüz yüze olmasını istiyoruz. Bu eğitimlerin uzaktan olmasında bazı sıkıntılar olabilir. Bugün görüşülecek. Konu değerlendirilecek. Esnafımız açısından, online eğitimlerin ciddi sorunları olacaktır. Bizim için ise insan çok kutsaldır. Bir vaka bizi çok üzer. Ben üniversitenin en üst makamında olarak böyle bir riski alamam" şeklinde konuştu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale Belediyesinden koronavirüs açıklaması: "92 kişi karantinaya alındı"Önceki Haber

Çanakkale Belediyesinden koronavirüs açı...

Muharrem Erkek: "Yeni görevimiz, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak"Sonraki Haber

Muharrem Erkek: "Yeni görevimiz, Cumhuri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!