Çanakkale'nin koronavirüs raporu: Çevre illere göre en düşük, Marmara'da ikinci en düşük, nüfusa oranla Türkiye'de 31'inci en düşük şehir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale'nin koronavirüs raporu: Çevre illere göre en düşük, Marmara'da ikinci en düşük, nüfusa oranla Türkiye'de 31'inci en düşük şehir
Koronavirüs vaka sayısının 24 olarak açıklandığı Çanakkale, çevre iller baz alındığında, en düşük vaka sayısına sahip şehir olarak dikkat çekti. Marmara Bölgesi genelinde ise Çanakkale, 5 vakanın görüldüğü Bilecik'ten sonra en düşük vaka sayısına sahip ikinci şehir oldu. Öte yandan, nüfusa oranla koronavirüs vaka sayılarına bakıldığında Çanakkale, en az vaka sayısına sahip şehirler arasında 31'inci sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşamki basın toplantısında Türkiye'deki koronavirüs vaka sayılarının illere göre dağılımını açıkladı.

Koronavirüslü vaka sayısı 24 olan Çanakkale, çevre iller göz önünde bulundurulduğunda en düşük vaka sayısına sahip olan şehir olarak dikkat çekti.

Çanakkale'ye komşu illerdeki koronavirüs vaka sayıları şu şekilde:

Tekirdağ: 101
Edirne: 89
Bursa: 135
Balıkesir: 87

MARMARA GENELİNDEKİ EN DÜŞÜK VAKA SAYISINDA ÇANAKKALE 2. SIRADA

Marmara Bölgesinin tamamına bakıldığında Çanakkale, 5 vakanın görüldüğü Bilecik'ten sonra en az vakaya sahip ikinci şehir konumunda.

Marmara Bölgesinde yer alan illerdeki koronavirüs vaka sayıları şöyle:

İstanbul: 8852
Edirne: 89
Kırklareli: 35
Tekirdağ: 101
Çanakkale: 24
Kocaeli: 410
Yalova: 46
Sakarya: 207
Bilecik: 5
Bursa: 135
Balıkesir: 87

ÇANAKKALE NÜFUSA ORANLA TÜRKİYE'DE 31'İNCİ SIRADA

Öte yandan Çanakkale, nüfusa oranla koronavürüs vaka sayıları incelendiğinde 0,443 ortalamasıyla Türkiye genelinde salgının en az görüldüğü iller sıralamasında 31'inci sırada yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
AK Parti'li başkanlardan örnek dayanışmaÖnceki Haber

AK Parti'li başkanlardan örnek dayanışma

Başhekim Tali'den iddialara fotoğraflı cevapSonraki Haber

Başhekim Tali'den iddialara fotoğraflı c...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!