CHP’li Ceylan’dan Gökçeada için vahim iddia!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Ceylan’dan Gökçeada için vahim iddia!
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Gökçeada’da kalp krizi geçiren partisinin eski ilçe başkanı İsmail Bulmuş’un adada şok cihazı bulunmaması, gece uçuşu yapabilen helikopterin kaldırılamaması, adada ve ada bağlantılı limanlarda kalp krizine müdahale edecek otomatik cihazların bulunmaması nedeniyle hayatını kaybettiğini öne sürerek, “Bu kayıp ilk değil, böyle giderse son da olmayacak” dedi. 

Özgür Ceylan Gökçeada’da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden İsmail Bulmuş’un ölümünü Meclis Genel Kurulu’na taşıdı. Özgür Ceylan, bir dönem CHP Gökçeada ilçe başkanlığını da yapan İsmail Bulmuş’un geçtiğimiz hafta saat 16.00 sularında kalp krizi şüphesiyle Gökçeada Devlet Hastanesine kaldırıldığını ancak hastanede şok cihazı bulunmadığı için hava ambulansı talep edildiğini söyledi. Özgür Ceylan, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı’na bağlı helikopterlerin gece uçuşu yapamayacağı gerekçe gösterilerek, akşamüstü kalp krizi geçiren İsmail Bulmuş için hava ambulansı gönderilmediğini söyledi. 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Sahil Güvenlik botuyla, Eceabat Kabatepe'ye getirilen İsmail Bulmuş’un burada da gerekli tıbbi donanım bulunmaması nedeniyle kurtarılamadığını söyledi. Bir sağlık çalışanının, “İsmail Bulmuş'un hayatını kaybettiği akşam, gece uçuş yapabilen askerî helikopterle sevk edilmiş olsaydı yaşama döndürebilirdik" şeklinde açıklama yaptığını belirten Özgür Ceylan, “Ne kadar acı değil mi? Askeri helikopterlerden biri adaya niye gönderilemedi?” diye sordu. Acil durumlarda bu tür imkanların, çok hızlı şekilde sağlanması gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Özgür Ceylan,  “Bu kayıp ilk değil, böyle giderse son da olmayacak. Adada kalp krizi geçiren hastaya anında müdahale edebilecek bir ekibin bulundurulması şarttır” diye konuştu.  Özgür Ceylan, Gökçeada Devlet Hastanesinin eksiklerinin acilen tamamlanması gerektiğini belirtirken, kalp krizine anında müdahaleyi sağlayan otomatik cihazların (Otomatik Eksternal Defibrilatör) adalarda da bulunması gerektiğini söyledi. 
 

Anahtar Kelimeler:
Toplu taşımada 'HES Kodu' uygulaması başlıyorÖnceki Haber

Toplu taşımada 'HES Kodu' uygulaması baş...

Yarına dikkat: Kabatepe-Gökçeada seferleri iptal edildi!Sonraki Haber

Yarına dikkat: Kabatepe-Gökçeada seferle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!