CHP'li Ural, "Belediyenin yardım yapması engelleniyor" demişti, ÇOMÜ'den açıklama geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Ural, "Belediyenin yardım yapması engelleniyor" demişti, ÇOMÜ'den açıklama geldi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) yapılan açıklamada, yapılan yardımların 27 Nisan tarihinden itibaren Valilik aracılığıyla üniversite pandemi hastanesine ulaştırıldığı bildirildi. CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Çanakkale Belediyesi'nin üniversite hastanesine yardım yapmasının engellendiğini iddia etmişti.

ÇOMÜ'den yapılan açıklama şöyle:

"ÇOMÜ Hastanesi, Covid-19 salgını sürecinde 23 Mart 2020 tarihinden itibaren Pandemi Hastanesi ilan edilmiştir. Bu tarihten itibaren hastanemize çeşitli kamu ile özel kurum-kuruluşlardan ve halkımızdan yiyecek, içecek ve sağlık malzemesi desteğinde bulunulmuştur. 

Bu süreçte sağlık çalışanlarımıza destek veren tüm kurumlara, kuruluşlara ve halkımıza teşekkür ederiz. 

Bu destekler, daha sağlıklı ve düzenli yürütülebilmesi adına 27 Nisan 2020 tarihinden itibaren, koordinasyonu Çanakkale Valiliği tarafından yürütülen “Vefa Sosyal Destek Grubu” aracılığı ile hastanemize ulaştırılmaktadır. Vefa Sosyal Destek Grubuna 112, 155 ve 156 numaralı çağrı merkezlerinden ulaşılabilir. 

Aynı zamanda hastanemizde sunulan yemek hizmetleri, anlaşmalı firma aracılığı ile büyük bir titizlik ve düzenle sağlanmaktadır. 

Öte yandan hastanemizin sağlık çalışanları ve yönetimi, sürecin başından itibaren fedakârca ve azimle çalışmakta ve güzel neticeler almaya devam ederek hastalarımızı sağlıklarına kavuşturmaktadırlar. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

METİN ÜMİT URAL NE DEMİŞTİ?

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Çanakkale Belediyesinin koronavirüs tedbirleri kapsamında ÇOMÜ Pandemi Hastanesine destek vermesinin engellendiğini öne sürmüştü.

CHP'li Ural sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ülke olarak koronavirüsüne karşı topyekûn mücadele verdiğimiz günlerden geçiyoruz. Bu zor günlerin, tüm kurumların bir arada dayanışarak mücadele etmesiyle aşılacağına inanıyoruz. Çanakkale Belediyesi hiçbir ayrım gözetmeksizin, toplumun tüm kesimlerine hizmet etmektedir ve etmelidir de.

Tıp Fakültesi Karantina hastanesine bir kamu kurumu olan Çanakkale Belediyesi tarafından verilen desteklerin durdurulması yönünde bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz ve yetkililerden bu konuda bir açıklama bekliyoruz.

Dayanışmaya ve yardımlaşmaya en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde, Çanakkale Belediyesi tarafından Tıp Fakültesi Karantina hastanesine yönelik olarak verdiği ve ayrıntılarını Çanakkale kamuoyu ile sonradan paylaşacağımız sağlık hizmetlerinin neden durdurulduğunun yetkililer tarafından Çanakkale kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz.

Yetkilileri, Toplumu derinden yaralayan bu kararlarından bir an evvel vazgeçmeye ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Esra Yüksel: "Belediyeden esnafa ödeme kolaylığı getirmesini bekliyoruz"Önceki Haber

Esra Yüksel: "Belediyeden esnafa ödeme k...

Biga'da buldukları tarihi eseri tam 100 milyon TL'ye satarken yakalandılar!Sonraki Haber

Biga'da buldukları tarihi eseri tam 100...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!