CHP'li Ural: "Yeniceli kapya biberi üreticileri destek bekliyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Ural: "Yeniceli kapya biberi üreticileri destek bekliyor"
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Yenice'deki kapya biberi üreticilerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, "Kapya biber üretiminin merkezi Yenice’de üretici zorda. Ülkedeki ekonomik gerilimin etkileri her alanda görülürken, coğrafi işareti alınmış dünyanın en kaliteli kapya biberi üreticileri özellikle bir araya gelip, bir üretici birliği kuramamış olmanın pazarlama açısından zorluklarını yaşıyor" dedi.

Kişisel sosyal medya hesabından, "Yeniceli kapya biberi üreticileri destek bekliyor" başlığıyla açıklama yapan CHP'li Ural, şu ifadeleri kullandı:

"Kapya biber üretiminin merkezi Yenice’de üretici zorda. Mazot, gübre gibi ana üretim girdilerinin üretim maliyetlerini yukarı çekmesi sonucu beklediğini bulamayan üretici daha sezonun başında borçlarını bile ödeyemeyeceğini görüyor. Ülkedeki ekonomik gerilimin etkileri her alanda görülürken coğrafi işareti alınmış dünyanın en kaliteli kapya biberi üreticileri özellikle bir araya gelip bir üretici birliği kuramamış olmanın pazarlama açısından zorluklarını yaşıyor. Her türlü fiyatın tüccarın elinde oluştuğu bir yapı üreticiyi zorda bırakıyor.

Her alanda olduğu gibi bu yıl da üretim değeri bulunamayan biberin fiyatı da üreticiyi zora sokacak gibi görünüyor. Üretime devlet desteği şart ama, üreticilerin de bir araya gelip üretici birliğini kurması kaçınılmaz."

Anahtar Kelimeler:
"Çan'ın Sultanları"ndan müthiş başlangıçÖnceki Haber

"Çan'ın Sultanları"ndan müthiş başlangıç

Bozcaada'ya yeni kaymakamSonraki Haber

Bozcaada'ya yeni kaymakam

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!