ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal: “Çanakkale, yenilenebilir enerjide eğitim ve istihdam üssü olacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal: “Çanakkale, yenilenebilir enerjide eğitim ve istihdam üssü olacak”
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) yararlanıcı, Balıkesir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitelerinin ortak olduğu, bölgenin Yenilenebilir Enerji sektöründe İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programınca desteklenen ve yaklaşık 8 Milyon Euro bütçeli "Renewable Youth Energy / RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi / Yeniden Sen)” projesinin bilgilendirme toplantısı paydaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Genel Sekreter Sema Sandal, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Uzmanları Erol İnce, Ali Koç, Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran, Proje Baş Danışmanı Andreas Dubois, Proje Müdürü  Heinrich Graumann, Çevirmen Ecem Olhan ve Proje ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru hazır bulundu.

“ÇANAKKALE YENİLENEBİLİR ENERJİDE EĞİTİM VE İSTİHDAM ÜSSÜ OLACAK”

Proje hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “ Güney Marmara Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde 3 yıl sürecek olan proje kapsamında; solar, rüzgâr ve bio enerji sektörlerinde, üniversitelerin, elektrik, elektronik, makine, metalürji, kimya ve çevre mühendisliği bölümlerinden mezun olan gençlerimize yeni bir istihdam kapısı açılıyor. Çanakkale ili mevcut durumda yenilenebilir enerjide potansiyelinin çok altında ekonomik değer yaratıyor. Bölgemizin öncelikli sektörleri arasında yer alan yenilebilir enerji Odamızın da öncelikli gündeminde yer alıyor. Bu proje ile bölgemizin yenilenebilir enerjide rekabet gücünün arttırılarak, yatırımcılar için uygun fırsatlar yaratılacağına inanıyoruz. Projede Çanakkale’den 240 ve Balıkesir’den 240 olmak üzere toplamda 480 öğrenciye uygulamalı eğitimler verilmesi planlanıyor. Bununla beraber proje ortağı üniversitelerimiz, yenilenebilir enerji sektöründe uluslararası akredite sertifikasyonları alarak sadece bölgemiz için değil ülkemiz için uluslararası standartlarda nitelikli personel eğitimleri gerçekleştirme imkânına sahip olacak. Projenin tamamlanmasıyla ilimiz yenilenebilir enerji ’de eğitim ve istihdam üssü olacak.” diyerek emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. 

Proje Baş Danışmanı Andreas Dubois ziyaret dolayısıyla Oda’nın gösterdiği yüksek ilgi ve alakaya teşekkür ederek projenin sürdürülebilirliği için Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın kilit paydaş olduğunu belirtti.


 

Anahtar Kelimeler:
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal'dan ilk açıklama: "Popülizme, çıkara asla teslim olmayacağız"Önceki Haber

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Alpe...

İskenderoğlu'ndan Biga temaslarıSonraki Haber

İskenderoğlu'ndan Biga temasları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!