ÇTSO’da sinerji toplantıları sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇTSO’da sinerji toplantıları sürüyor
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak süt ve ürünlerinin toptan ve perakende ticaret, sütü sağılan büyük baş hayvan yetiştiriciliği, peynir, lor ve çökelek imalatı ile balıkçılık, sektörlerinde faaliyet gösteren 3 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere bir araya geldi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu,  Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, 3 No’lu Komite ve Meclis Üyesi Ramazan Hasan Uysal, Genel Sekreter Sema Sandal, Komite sorumlusu Ercan Ekim ile sektör temsilcileri hazır bulundu.

“BÖLGEMİZDE ÜRETİLEN TÜM TARIMSAL ÜRÜNLERİNİN MARKALAŞMASI VE İHRACATI İÇİN DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Bölgede üretilen tüm tarımsal ürünlerin markalaşması ve ihracatı için destek vermeye hazır olduklarını belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu toplantıdaki konuşmasında şunları kaydetti:

“İlimiz tarım ve hayvancılık sektöründe bizlere büyük avantajlar sunuyor. Bizler de bu avantajı en iyi şekilde değerlendirmeli, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine yüksek katma değerli ürün olarak dönmesi için çalışmalar yapmalıyız. Çanakkale’de birçok mera bölgesi tescillendi, tarım ürünleri günümüz şartlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Daha önceleri kuru tarım ön planda iken şimdi sulu tarımda da önemli bir artış olduğunu görüyoruz. Çanakkale’mizin tarımdan turizme kadar tüm değerlerini yurt dışı pazarlarda tanıtmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. Benzer şekilde yurt içi pazarımızı büyütmek amacıyla Çanakkale’mize ait tüm değerleri kapsayan tanıtım ve markalaşma çalışmalarımızı da kısa vadede hayata geçireceğiz. Coğrafi işaretli ürünlerimizin iç ve dış pazarda markalaşarak tercih edilmesi için planlama çalışmalarımız devam ediyor. Ezine Gıda İhtisas OSB’nin faaliyete geçmesiyle beraber İlimizde faaliyet gösteren tarımsal üreticilerimizin de büyümesini bekliyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü ile beraber Çanakkale tarım ve tarıma dayalı gıda üretiminin her aşamasında çok önemli bir aktör olacak. Bölgemizde üretilen tüm tarımsal ürünlerin markalaşması ve ihracatı için destek vermeye hazırız.”  

Toplantıya katılan sektör temsilcileri, Çanakkale’de dünyanın en kaliteli balları arasında yer alan meşe balının ön plana çıkarılması ve benzer şekilde Gökçeada balının da özel arı ırkı ve endemik bitki türü açısından çok kıymetli olduğu, süt üretimiyle ilgili sıkıntıların devam ettiği ve iç pazarda daralma yaşandığı, organik tarım için Çanakkale’de büyük bir potansiyel olduğu, balıkçılık politikası oluşturulması gerektiği ile onarıcı tarımın gelişimine destek verilmesi konuları gündeme getirildi.

 

 

 

 

 

 

 


Başkan Uygun: “Tüm vatandaşlarımızın sağlık ve huzur içinde bir bayram geçirmesini dilerim”Önceki Haber

Başkan Uygun: “Tüm vatandaşlarımızın sağ...

Kurban Bayramı’nda beslenme önerileriSonraki Haber

Kurban Bayramı’nda beslenme önerileri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!