Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni kısıtlama sinyali!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni kısıtlama sinyali!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi tedbirlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Vatandaşlar hâlâ kapalı mekanlarda dikkatli davranmıyor. Tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" diyerek yeni kısıtlamaların gelebileceğinin sinyalini verdi.

Cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle ilgili ek tedbirlerin gelip gelmeyeceğine ilişkin bir soruya şu sözlerle yanıt verdi:

"Tabii burada vatandaşlarımızın hassasiyeti çok önemli. Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen, vatandaşlarımızın hala kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediğini, kapalı mekanlarda bakıyorsunuz sigara içmeye varıncaya kadar bunları yaptıklarını görüyoruz. Maske takmadıklarını görüyoruz. ‘Tamam’ diye ifade ettiğimiz özellikle maske, mesafe, hijyen bunlar bizim için çok çok önemli. Fakat buna dikkat edilmediği sürece hele hele büyük şehirlerde artması kaçınılmaz hale geliyor. Şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı bu adımlarla, bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız.

"AŞI EN ERKEN NİSAN AYINDA"

Aşı çalışmalarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, “Bu süreç matematik bir süreç değil. Bu çalışmaları yürüten firmaların,  başta TÜBİTAK olmak üzere verdikleri raporlar” diyen Erdoğan, “Bu raporlar üzerinden hareket ediyoruz. Bu raporlara göre de, bize en erken Nisan olabileceğini söylüyorlar. Ama aşı ithal etme noktasında ise çalışmalarımız var. Mesela benim sayın Putin ile yaptığım görüşmeler var. Aynı şekilde Çin Sağlık Bakanı ile Sağlık Bakanımın yaptığı görüşmeler var. Bu görüşmeler devam ediyor ve peyder pey oralardan en azından gönderilen bazı aşılarla da, bizler bu aşıları gönüllüler üzerinde kullanmaya başladık. Ve bir an önce neticelerini görmek, yan etkileri nelerdir, neler değildir bunları görmek için de çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Kaynak: Sözcü

Anahtar Kelimeler:
Yine Çan, yine saldırı: Akıllı duraklara zarar verdiler!Önceki Haber

Yine Çan, yine saldırı: Akıllı duraklara...

CHP’li Ceylan’dan Bakan Kurum’a ‘Sosyal Konutlar’ sorusu: “Çanakkale’de seçimi kaybedince Sosyal Konutlardaki risk bitti mi?”Sonraki Haber

CHP’li Ceylan’dan Bakan Kurum’a ‘Sosyal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!