Dardanel ile Ezine OSB arasında imzalar atıldı: 300 milyon TL'lik yatırım yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dardanel ile Ezine OSB arasında imzalar atıldı: 300 milyon TL'lik yatırım yapılacak
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki 112.411 metrekare arsanın 9 milyon 273 bin TL bedel ve 1 milyon 110 bin TL katılım payı ödemesi ile Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş'ye tahsisini öngören sözleşme imzalandı. 

Çanakkale Valiliği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Salonunda gerçekleştirilen arsa tahsis sözleşmesi törenine; Vali İlhami Aktaş,  Ezine Kaymakamı ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Çanakkale Ticaret Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen katıldı. 

Tamamlandığında 136 hektarlık bir alanda faaliyet gösterecek olan yöre ve bölge ürünlerinden daha fazla katma değer elde edilerek dünya standartlarında üretimini sağlayacak olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş 300 milyon TL yatırım yapacak.

112.411 Metrekarelik, % 40 hibe ile tahsisi yapılan arsada ton balığı konserveleri ve diğer su ürünleri konserveleri üretimi yapacak olan firma, 2000 kişiye istihdam sağlayacak.

"EN BÜYÜK PARSEL SÖZLEŞMESİ OLACAK"

İmza töreninde konuşan Vali İlhami Aktaş, Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş ile Ezine OSB arasında imzalanan sözleşmenin ilk ve en büyük parsel sözleşmesi olduğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Ezine’de Çanakkale bölgesinin ve Türkiye’nin gözbebeği olacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ton balığı başta olmak üzere su ürünlerinin konservesini üretecek olan firmamız ile yatırım protokolünü imzalamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yaklaşık 2000 kişinin istihdam edileceği, 300 ton ham madde işleme kapasitesine sahip olacak fabrika ile istihdam sağlanmış olacak. Ezine Gıda İhtisas OSB’sinde bugüne kadar yaptığımız, ilk olmakla beraber en büyük parsel sözleşmesi olacak. Bu vesile ile yatırımcı kuruluşumuza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başta Ezine, yöremize büyük katkısı olacağına inandığımız yatırımın memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yatırımcı firmamıza teşekkür ediyoruz, aynı zamanda Ezine OSB’nin kısa sürede bu aşamaya gelmesinde emeği geçen milletvekillerimize, OSB  yönetimine, ilçe kaymakamlarımıza ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ise, Ezine OSB başta olmak üzere 5 yıllık süreçte toplam 500 milyon TL'lik yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

"5 YILLIK PLANDA 500 MİLYON TL YATIRIM YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Önen açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Ben 40 yıllık sanayiciyim. Ezine OSB’de inşallah ilk yatırımlarımızı yapacağız. OSB dışındaki yatırımların izinlerinin alınması, altyapı sorunları, izinler gibi sıkıntıları yaşamış birisi olarak OSB’lerin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Çanakkale’nin ve ülkemizin kalkınmasında bu OSB’nin çok fazla katkısı olacağına inanıyorum. 2020 yılı itibariyle üretimden satış 1,3 milyar TL cirosu olan, fiilen 2180 kişiye istihdam sağlayan, 25 milyon dolar ihracat yapan bir gıda grubuyuz. Planladığımız sadece Ezine OSB değil ama Çanakkalemizi yakından ilgilendiren arka arkaya birkaç planımız var. 5 yıllık planda toplamda 500 milyon TL tutarında bir yatırım planlıyoruz. Satış ciromuzu 3-3,5 milyar TL’ye yükseltmeyi hedefliyoruz. İhracatımızı toplam ciromuzun yüzde 25'i oranında artırmak istiyoruz."

FABRİKA EZİNE'YE TAŞINACAK

Kepez'deki fabrikanın şehir içinde oluşu nedeniyle çeşitli altyapı sorunlarıyla karşılaştıklarını vurgulayan Önen, "Tesisimiz Çanakkale’nin içinde kaldı. Çevre ve altyapı bakımından sıkıntılar çekiyoruz. Çanakkale OSB içerisinde 30 dönümlük satın aldığımız bir yer vardı. Oraya sığamıyorduk, o yüzden yatırıma başlayamadık. Ezine OSB’nin yapımına başlanınca oraya yöneldik. Bize de orada bütün üretim faaliyetlerimizi karşılayacak bir arazi karşılanınca ürünlerimizi çeşitlendirdi. Çanakkale OSB’de sadece dondurulmuş ürünlerimizi üreten 150 kişinin çalışacağı 60 Milyon TL tutarında bir yatırımla yılda 200 milyon TL ciro elde edebileceğimiz bir fabrika kuracağız. Bu arada da Ezine OSB’nin altyapı faaliyetlerinin de tamamlanmasıyla ana fabrikamızı da Ezine OSB’ye getireceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Makamdan değil, yerinden yönetim: Başkan Öz, halktan takdir topluyorÖnceki Haber

Makamdan değil, yerinden yönetim: Başkan...

Bayramiç Belediyesi’nden yeni yıl temalı fotoğraf çekimi alanı Sonraki Haber

Bayramiç Belediyesi’nden yeni yıl temalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!