Devlet Hastanesi, Pandemi Hastanesi oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Hastanesi, Pandemi Hastanesi oluyor
Çanakkale'de son dönemde olağanüstü şekilde artışa geçen koronavirüs vakalarının ardından Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nin ikiye bölünerek, bir bölümünün pandemi hastanesi olarak kullanılması kararı alındı.

Aynalı Pazar'ın haberine göre; Çanakkale’de yoğun bakım hastaları başta olmak üzere yaşanan artışlarla birlikte ÇOMÜ Hastanesi’ne ortalama 100 hasta kapasiteli 4 yeni servis açılacağı geçtiğimiz hafta gündeme düşmüştü.

ÇOMÜ Hastanesine yeni bir bakım servisi ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nden yeni hemşire ve doktor takviyesi yapılacak ve yeni açılacak servislerde bu doktorlar nöbet tutacaktı.

TEDBİRLERE RAĞMEN YOĞUNLUK ARTINCA...

Geçtiğimiz hafta alınan kararlarla 100 yataklı 4 servis, hemşire ve doktor takviyesinin yoğunluğu karşılayacağı düşünülüyordu.
Edinilen bilgiye göre; ilde vaka sayıları daha da artınca İl Sağlık Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ni ikiye bölmeye karar verdi. Bir bölümde normal hastalarla ilgilenmeye devam edilmesine; diğer bölümün ise artan koronavirüs vakaları için ayrılması gündeme geldi.

Devlet Hastanesinin, pandemi hastanesi olarak önümüzdeki günlerde vakalara açılacağı öğrenildi.

 


Çan'da evi yanan vatandaş için konteyner kurulduÖnceki Haber

Çan'da evi yanan vatandaş için konteyner...

Ezine'de köy karantinaları sürüyor!Sonraki Haber

Ezine'de köy karantinaları sürüyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!