Dolar 28 lirayı aştı – Çanakkale Yorum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dolar 28 lirayı aştı – Çanakkale Yorum
Gazze'de yaşanan gelişmeler piyasalar üzerinde baskıyı artırırken dolar/TL güne 28 seviyesinin üzerinde yeni tarihi zirve ile başladı.

Orta Doğu'daki gelişmeler piyasalar üzerinde baskıyı artırırken dolar/TL, altın ve petrolde artışlar yaşandı.

Gazze’de İsrail’in bir hastaneye saldırması ve saldırı sonucu yüzlerce kişinin ölmesi, bölgedeki çatışmaların yayılacağı endişelerinin kuvvetlenmesine neden oldu.

Sözcü gazetesinin haberine göre, gelişmelerin ardından piyasalarda endişelerin artmasıyla Dolar/TL güne yüzde 0,2’lik artışla başlarken saat 9.00 itibariyle 28 seviyesinde yeni tarihi zirve ile işlem gördü. Euro/TL ise 29,66 seviyesinde fiyatlandı.

PETROL VE ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ

Hastaneye yapılan saldırının ardından yatırımcıların İran ve başka ülkelerin de çatışmalara dahil olabileceğinden endişelenmesiyle petrol fiyatları keskin yükseldi. Bölgede olası arz kesintileri görülebileceği yönünde endişelerin ardından Brent petrol yüzde 1,84 yükselerek 91,55 dolar seviyesinde işlem gördü.

Altın fiyatları, Gazze’deki hastanede meydana gelen patlamanın bölgedeki çatışmaların daha da şiddetleneceği endişelerine neden olması ve güvenli liman olarak görülen altına talebi yüksek tutmasıyla yüzde 1 artarak bir ayın zirvesine yükseldi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı saat 9.00 itibariyle 1940 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın 1745 TL seviyesinden, çeyrek altın 2 bin 853 TL, Cumhuriyet altını 11 bin 378 TL seviyesinden işlem gördü.


Bigaspor’un 3. Tur’daki rakibi belli olduÖnceki Haber

Bigaspor’un 3. Tur’daki rakibi belli old...

Çanakkale’de bugün hava nasıl olacak?Sonraki Haber

Çanakkale’de bugün hava nasıl olacak?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!