Gelibolu'daki büyük yangında zarar görmüştü: O bölge yeniden ağaçlandırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelibolu'daki büyük yangında zarar görmüştü: O bölge yeniden ağaçlandırılıyor
Geçtiğimiz 6 Temmuz'da Gelibolu Yarımadası'nda çıkan orman yangınında zarar gören Ilgardere köyü yakınlarındaki orman sahasını yeniden ağaçlandırmak için çalışmalar sürüyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapışan açıklamada, Ilgardere köyü yakınlarındaki orman yangınında zarar gören sahanın, yeniden ağaçlandırılıp genişletilmesi amacıyla saha hazırlama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Açıklama şu şekilde:

"Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünün, Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan, Gelibolu Yarımadası Ilgardere Köyü civarında 6 Temmuz 2020’de meydana gelen orman yangınında zarar gören sahanın, yeniden ağaçlandırılması ve gençleştirilmesi gayesiyle saha hazırlama çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Yapılan çalışmaları denetlemek ve yerinde incelemek gayesiyle, Bölge Müdürümüz Enver Demirci, Bölge Müdür Yardımcımız Oğuz Döner, Anafartalar Orman İşletme Müdürü Yücel Martin, Şube Müdürlerimiz ve İşletme Şeflerimiz incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürümüz yanan alanların bir yıl içinde yeniden yeşil örtüsüne kavuşmasının esas olduğunu belirterek, yapılan ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmalarına tüm imkânlarla hız verilmesini ve arazi hazırlığı çalışmaları tamamlanan sahaların sonbaharda dikimlerinin, zamanında ve tekniğine uygun yapılmasının önemini vurguladı."

Anahtar Kelimeler:
Biga'da feci iş kazası!Önceki Haber

Biga'da feci iş kazası!

Bülent Turan: “Çan’a dev bir kamu kampüsü kazandırıyoruz”Sonraki Haber

Bülent Turan: “Çan’a dev bir kamu kampüs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!