Hande Ataizi: “Bir daha evlenmem”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hande Ataizi: “Bir daha evlenmem”
'Aşk-ı Memnu'nun film versiyonu 'Bihter'de 'Firdevs Hanım'ı canlandıran Hande Ataizi, konuk olduğu Habertürk HT Stüdyo'da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ataizi, Halit Ziya Uşaklıgil'in eseri 'Aşk-ı Memnu'da olduğu gibi evlilikle ilgili soru işaretleriyle dolu. İki kez evlenip boşanan Hande Ataizi, "Evlilik, insan doğasına aykırı" derken bir daha evlenmeyeceğini belirtti.

İşte Hande Ataizi’nin açıklamalarından o bölüm:

• Neden evlilik sisteminin insanın doğasına aykırı olduğunu düşünüyorsun?

Bence öyle... Benim annem 1949 doğumlu bir psikoloji profesörü. Bir gün, “Ben evlilik sisteminin insan doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum” dedi. Eski jenerasyondan birinin de bunu söylemesi bende bir açılım yarattı. Çünkü insanlar çok sıkıştırılan bir düzene adım atıyor. Nedir bu? Bir kere sen o imzayı atarken, ömür boyu, diye atıyorsun. O imza hiçbir değişimini, hiçbir isteğini, hiçbir ara dönem farklılıklarını gözetmeksizin körü körüne attığın bir imza oluyor. O yol esnasında insanın kafası değişebilir, farklı yerlere gidebilir. Toplum sana, aldattığın zaman tepki gösteriyor. Sen bir anda vicdanınla baş başa kalacağın ve seni sınırlayan bir sistemin içine girmiş oluyorsun. O yüzden bunu daha yumuşak bir şekilde yönetmek gerek. Belki de kafalar değişir ve daha farklı sistemlere de geçilebilir. Yürümüyor, olmuyor... Evlilik sistemine baktığın zaman, boşanma oranı her geçen yıl artıyor. Demek ki burada bir yamukluk var.

• Evlilik, çiftler anlaştığı sürece güzeldir...

Tabii... Çiftler anlaşıyor zaten. Anlaşırken aynı eve girdiğin vakit; elektrik parası, su parası, hayat şartları derken bir bakmışsın tutku gitmiş. Sonra, "Tutku bir kenarda dursun, yaşadığımıza sayalım" diyorsun. Bu sefer oradan sonra bilenmeler başlıyor. Karşı tarafla aynı evde, aynı mekânda 24 saat geçirince problem başlıyor. Evliliğini yürütebilen, büyük bir toleransla yürütebiliyor. Onlar başarılı oluyor ama bunları tolere edemeyip kendinden vazgeçmeyen insanlar da maalesef bu sistemi yürütemiyor. Ben kendi adıma yürütemedim.

"BİR DAHA EVLENMEM"

• Bir daha evlenmez misin?

Bir daha evlenmem... Biz belki eski eşimle evlilik sisteminde çok doğru olamadık ama ayrıldıktan sonra ortada bir çocuk olduğu ve o, bizim süper kıymetlimiz olduğu için biz çok güzel bir boşanmış anne - baba modeli olduk. Bunu başarabilmek de çok önemli.

Kaynak: Habertürk


Ahmet Kaya'nın Türkiye'den Ayrılış Süreci ve YaşadıklarıÖnceki Haber

Ahmet Kaya'nın Türkiye'den Ayrılış Sürec...

Sacha Boey ve Gedson Fernandes Türk mü oluyor?Sonraki Haber

Sacha Boey ve Gedson Fernandes Türk mü o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!