İl Pandemi Kurulu toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Pandemi Kurulu toplandı
Koronavirüsle mücadele kapsamında İl Pandemi Kurulu Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında Deniz Polisevi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ve kurul üyesi kamu kurum temsilcileri katıldı.

Vali Aktaş, koronavirüs ile mücadele çalışmaları kapsamında kurul üyeleri ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Çanakkale genelinde yürütülen pandemi çalışmaları kapsamında alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda; ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Coşkun Bakar tarafından kentteki son durum, gelinen seviye, yapılan çalışmalar ve bundan sonra izlenecek çalışma planı hakkında sunum yapılarak kurul üyeleri bilgilendirildi.

Tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecini hep birlikte iş birliği, güç birliği, gönül birliği ve el birliği içerisinde başarılı bir şekilde yürütmek mecburiyetinde olunduğunu belirten Vali Aktaş, "Koronavirüs ile mücadelenin olmazsa olmazı olan maske kullanımı, fiziki mesafe ve hijyen noktasında toplumun tüm kesimlerindeki farkındalığı artırmalıyız. Rahatlık ve rehavetin ciddi olumsuzluklara yol açabileceği gerçeğinden hareketle hem bireysel hem de toplumsal sorumluluklar noktasında virüsle olan mücadeleyi toplumun tüm kesimlerine yaymalıyız” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de koronavirüs salgını ile mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Vali Aktaş, “Pandemi ile mücadelede canla başla çalışan tüm kamu görevlilerine ve duyarlı davranan Çanakkaleli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte koronavirüs salgınının yayılmasını önlemede başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. Maske, mesafe ve temizlik konusunu aklımızdan hiç çıkarmayacağız" diye konuştu.

Toplantıya katılan İl Pandemi Kurulu Üyelerinin tek tek görüş, öneri ve düşüncelerini de dinleyen Vali Aktaş, koronavirüsün alınacak tedbirlerden güçlü olmadığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
CHP'den 81 ilde ortak açıklama: "Esnaf Bakanlığı acilen kurulmalıdır"Önceki Haber

CHP'den 81 ilde ortak açıklama: "Esnaf B...

Kazdağı zeytinyağı coğrafi işaret çalışmaları görüşüldüSonraki Haber

Kazdağı zeytinyağı coğrafi işaret çalışm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!