İskenderoğlu, Müsilaj Araştırma Komisyonu sözcüsü oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İskenderoğlu, Müsilaj Araştırma Komisyonu sözcüsü oldu
TBMM Genel Kurulunda, 5 parti grubunun ortak önergesiyle, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) sorununun nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu ilk toplantısını yaptı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, komisyon sözcülüğüne seçildi.

Çanakkale Yorum |Başta Marmara Denizi Olmak Üzere Denizlerimizdeki Müsilaj Sorununun Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu ilk toplantısı yapılarak başkan, başkanvekili, sözcü seçimleri gerçekleştirildi. Yapılan ilk toplantıda Komisyon Başkanlığına İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Başkan Vekilliğine Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Katip üyeliğe Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Komisyon Sözcülüğüne AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu seçildiler. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, komisyonun ilk toplantısında görev bölümü yapılarak müsilaj sorunun tespiti, çözümü konusunda yapılacak çalışmalar, izlenecek yol ve yöntemler belirlendiğini kaydetti.

Araştırma Komisyonu üyesi ve sözcüsü olarak görev alan Milletvekili İskenderoğlu, Marmara ve Çanakkale’nin de içerisinde bulunduğu bu sorunla en etkin şekilde mücadele ettiklerini kaydetti. 

İskenderoğlu şöyle konuştu:

“10 Haziran’da tüm partilerin ortak desteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde başta Marmara Denizi olmak üzere Denizlerimizdeki Müsilaj Sorununun Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasına karar verildi. 12 Haziran’da Resmi Gazetede yayınlandı ve 6 Temmuz’da da TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Araştırması Komisyonuna üye seçimini tamamlayıp şimdi de ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Araştırma Komisyonumuz, bizleri derinden üzen bu sorunla mücadelede önemli çalışmalar yapacak. Denizlerimiz, deniz varlığımız bizim en büyük zenginliklerimizden. 3 tarafı denizlerle çevrili özel bir coğrafyadayız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde başta Marmara olmak üzere denizlerimizde kıyılarımızda müsilaj temizliği başlatıldı. Marmara Denizi'mizdeki müsilaj temizleme seferberliğimizde yirmi dokuzuncu günü tamamladık. Daha çok emekle denizlerimizi temizliyoruz.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da açıkladığı rakamlarla, Çanakkalemizde 919 m³ müsilaj bertaraf edildi. Araştırma komisyonumuzun da yapacağı çalışmalar ile inşallah müsilajla mücadelemiz başarıya ulaşacak. Bu sorunun sebepleri çözüm yollarıyla ilgili önemli çalışmalar yapacak olan Araştırma Komisyonumuz önemli bir görev yerine getirecek. Komisyonumuza ve komisyon üyelerimize başarılar diliyorum. Çevremiz, denizlerimiz ortak geleceğimiz. Ortak geleceğimize hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Herkese görevler düşüyor. Toplumsal ortak bilinç ve ortak irade ile hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğiz.” 


 


Muharrem İnce, Çanakkale'de CHP'ye yüklendi: "Hakkımı helal etmiyorum!"Önceki Haber

Muharrem İnce, Çanakkale'de CHP'ye yükle...

Lapseki'de yolcu otobüsü alev alev yandı!Sonraki Haber

Lapseki'de yolcu otobüsü alev alev yandı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!