İzmir’de 11 yıl bekledi, şifasını Çanakkale’de buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir’de 11 yıl bekledi, şifasını Çanakkale’de buldu
İzmir’de yaşayan ve 11 yıldır böbrek yetmezliği bulunan Mevlüde Taylan (40), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

İzmir’de ikamet eden ve yıllardır İzmir’de böbrek bağışı bekleyen Mevlüde Taylan, hayatını diyaliz cihazıyla devam ettiriyordu. 3 yıl önce ÇOMÜ Organ Nakli Merkezi’ne başvuru yapan hasta, Balıkesir’de hayatını kaybeden 22 yaşındaki gencin organlarının bağışlanmasıyla hayata tutundu.

Başarılı bir operasyon gerçekleştiren Organ Nakil Merkez Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan şunları söyledi:

“Hastanemizde 2017’den beri iki yüzün üzerinde organ naklini başarıyla gerçekleştirdik. Başarı oranımız %90’ın üzerinde. Hastalarımız yalnızca Çanakkale’den değil; Balıkesir, Bursa, İstanbul, İzmir’den kayıtlı hastalarımız var. Hem canlı hem kadavra naklimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Belli periyodik testlere ihtiyacımız var. Böbreğin ömrünün uzaması için hastaların bunları yaptırması gerekiyor. Önemli bir diğer husus da ulaşılabilir olmak. Daha önce yapılan bir organ bağışında, Mevlüde Hanımı arayıp ulaşamamıştık. Bunun üzerine kendisi uzun zamandır telefonu şarjda, bavulu hazır, tekrar aramamızı bekliyormuş. Hastalarımızın ulaşılabilir olması çok önemli.”

Mevlüde Taylan ise, “11 yıldır bu anı bekliyordum. İlk yaptığım şey kana kana su içmek oldu. Ameliyattan korkuyordum ama bir şey yokmuş, ilk geceden sonra rahatım” dedi.

Mevlüde Taylan’ın eşi Cemil Taylan ise eşinin sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hocalarımıza, hemşirelerimize anlayışları, yaklaşımları için çok teşekkür ederiz. İzmir’de yıllardır bekledik ama sağlığımıza burada kavuştuk. Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


Çanakkale’de suç örgütü operasyonu!Önceki Haber

Çanakkale’de suç örgütü operasyonu!

Mehmet Yılmaz: “İliç’e bak, Kazdağları’nı hayal et”Sonraki Haber

Mehmet Yılmaz: “İliç’e bak, Kazdağları’n...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!