Jülide İskenderoğlu: "Ecdadımız, Çanakkale'nin geçilmez olduğunu bütün dünyaya göstermiştir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jülide İskenderoğlu: "Ecdadımız, Çanakkale'nin geçilmez olduğunu bütün dünyaya göstermiştir"
AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Kara Savaşlarının 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İskenderoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Yenilmez denilen armadanın 18 Mart günü Çanakkale Boğazı’nda ağır bir hezimete uğraması sonrasında Çanakkale’yi donanmayla geçmenin imkânsız olduğunu gören itilaf güçleri, 25 Nisan 1915 tarihiyle başlayan ve sekiz buçuk ay süren amfibik çıkarmayla Çanakkale’ye saldırdılar. Dönemin yüksek teknolojilerine, silahlarına ve imkânlarına sahip dünyanın dört bir yanından gelen bu güçler, Türk milletinin vatanına, milletine sevdası ve sarsılmaz inancı karşısında bir kez daha mağlup oldu.

'Mevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır.' diyerek her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen mücadele ederek şanlı tarihimize bir zafer daha ekleyen ecdadımız, bütün dünyaya Çanakkale’nin geçilemez olduğunu göstermiştir. İşte bu zafer hiçbir zaman unutulmaması gereken Çanakkale ruhunu ortaya çıkarmış ve gelecek nesillerimize ilham olmuş ve bundan sonra da ilelebet olmaya devam edecektir.

Bu duygularla Çanakkale kara muharebelerinin 105. yıldönümünde başta Anafartalar kahramanı, Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere her türlü imkânsızlığa rağmen yılmadan mücadele ederek bağımsızlığımıza ve Cumhuriyetimize giden yolu açan şehitlerimizi, gazilerimizi ve bütün isimsiz kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Anahtar Kelimeler:
Biga'da 23 Nisan coşkusu balkonlarda yaşandıÖnceki Haber

Biga'da 23 Nisan coşkusu balkonlarda yaş...

Başkan Oruçoğlu, Ramazan davulcularına sahip çıktıSonraki Haber

Başkan Oruçoğlu, Ramazan davulcularına s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!