Jülide İskenderoğlu'nun Basın Bayramı mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jülide İskenderoğlu'nun Basın Bayramı mesajı
AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İskenderoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"24 Temmuz 1908 tarihinde basın üzerindeki sansürün kaldırılması, Türk basın hayatının önemli dönüm noktalarındandır. Kamuoyunun haber alma özgürlüğünü sağlamak için görevlerini yerine getiren basın mensuplarının çalışmaları takdire şayandır. Milli mücadele döneminde İstiklâl Savaşı'nın kazanılmasında Türk basını büyük bir rol üstlenmiştir. Yakın tarihte yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminde de basın kuruluşları hainlerin ilk hedefleri arasında yer almış, milletimizle el ele vererek kararlılıkla o karanlık geceden büyük bir zaferle çıkmasını bilmiştir. 

Basın çalışanlarının, zorlu görevlerini zor şartlar altında yerine getirdiklerini biliyor, gözlemliyoruz. Bu şartların iyileştirilmesi için de hükümetimiz gerekli çalışmaları sürdürüyor. Bu vesile ile  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızca başlatılan ‘Basın Mensuplarının Haklarının İyileştirilmesi Çalıştayı’nın tüm basın mensupları için hayırlı olmasını diliyorum. İletişim Başkanımız sayın Fahrettin Altun’un, basın sektörünün sorunlarını yüce Meclisimizin, yasama organımızın gündemine taşıma sözünün oldukça kıymetli olduğuna inanıyor, meclis çatısı altında da bu sorunların çözüme ulaşması adına var gücümüzle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.

Gece gündüz, yaz kış demeden, bazen cephede sıcak olayların içinde, bazen parlamentoda, spor sahalarında, kısaca toplumu bilgilendirmenin gereği nerede olmaları gerekiyorsa o noktada zor koşullar altında görev yapan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, hayatını kaybetmiş basın çalışanlarını rahmetle anıyorum. Çanakkalemizde, halkımıza haber ve bilgi ulaştırma yolunda gayret ve çaba sarf eden yerel ulusal tüm medya çalışanlarına kolaylıklar diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
Mert Çiller kimdir? Kaç yaşında, nerelidir, ne iş yapar?Önceki Haber

Mert Çiller kimdir? Kaç yaşında, nerelid...

CHP İl Başkanı Ural hakkında suç duyurusu!Sonraki Haber

CHP İl Başkanı Ural hakkında suç duyurus...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!