Karma OSB yükselecek, Çan güçlenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karma OSB yükselecek, Çan güçlenecek
İki yakayı birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesinin ardından kent ekonomisi büyük ivme kazanacak. Çanakkale’nin sanayisiyle ön plana çıkan ilçelerinden Çan ise karma OSB projesiyle birlikte gücüne güç katacak.

Çanakkale son dönemde aldığı devasa yatırımlarla adından söz ettiriyor. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ardından Çan’da proje temelleri atılan karma OSB kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

Asya ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasıyla birlikte Çan lojistik olarak çok önemli bir konuma gelecek. İlk adımları önceki dönem Çan Belediye Başkanı AK Parti’li Abdurrahman Kuzu tarafından atılan ve şimdiki belediye başkanı CHP’li Bülent Öz’ün girişimleriyle resmi başvuru süreci başlatılan Çan Karma OSB projesine AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da büyük destek veriyor.

LOJİSTİĞİN MERKEZİ OLACAK

Zira Turan geçtiğimiz günlerde Çan’da yaptığı açıklamada, “Çan bir sanayi kenti, birçok sanayi kolunda iddiasını ortaya koyan bir kent. Çan’ımızda epeydir takip ettiğimiz; belediyemizin, özel idaremizin, ticaret odamızın, kaymakamımızın beraber omuz verdiği karma OSB’ye artık başlıyoruz” diyerek harekete geçildiği mesajını vermişti.

Turan, “Köprümüzün Anadolu yakasındaki ayağı resmi olarak Lapseki’de olmasıyla beraber fiili olarak Çan ve Yenice bölgesinde olacak. Bundan dolayı Çan’ın adeta lojistiğin merkezi olacağına inanıyoruz. Adımları atılmaya başlanan ve Çan’ımızın geleceğine yön verecek OSB projemizle birlikte ilçemiz sanayisiyle ve ekonomisiyle gücüne güç katacak” şeklinde konuşmuştu.

BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’e göre de, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesiyle birlikte Çan bir ticaret merkezi haline gelecek. Karma OSB böylelikle ilçe ve bölge ekonomisinin gelişimine büyük katkı sağlamakla birlikte binlerce kişiye istihdam alanı yaratacak.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın Çan Karma OSB Projesi sürecinde verdiği büyük desteğe vurgu yapan Başkan Öz , “Her fırsatta kapısını çaldığımız ve yardımlarını bizlerden esirgemeyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a teşekkür ediyorum” diyerek Turan’ın süreçteki hakkını teslim ediyor.

HIZLI BİR ŞEKİLDE KURULACAK

Çan Karma OSB’nin kuruluş süreçlerinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu ise, köprünün tamamlanmasıyla birlikte Çan’ın lojistik olarak çok önemli bir konuma ulaşacağının altını çiziyor. Semizoğlu’na göre, Ezine Gıda İhtisas OSB’de olduğu gibi Çan Karma OSB de çok hızlı bir şekilde kurulacak.

ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

Gelibolu-Lapseki arasında 1915 Çanakkale Köprüsü, Ezine’de Gıda İhtisas OSB, Ayvacık’ta Sera İhtisas OSB, Bayramiç’te Hayvancılık OSB ve son olarak Çan Karma OSB… Bugüne dek turizm ve tarımsal faaliyetleriyle öne çıkan Çanakkale, ilçelerindeki sanayi faaliyetleriyle bundan sonraki dönemde adından söz ettireceğe benziyor. Bu devasa yatırımlarda ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun parti ayrımı gözetmeksizin hizmet odaklı sürdürdükleri siyaset anlayışının büyük etkisi mevcut.


Acil kurtarma gemisi ‘Nene Hatun’ Çanakkale Boğazı’ndan geçtiÖnceki Haber

Acil kurtarma gemisi ‘Nene Hatun’ Çanakk...

Ticaret Sitesi çalışmaları görüşüldüSonraki Haber

Ticaret Sitesi çalışmaları görüşüldü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!