MHP'de Çan kongresi öncesi ortalık karıştı: Aday gösterilmeyen Karakaya’dan, İl Başkanı Yıldırım’a zehir zemberek suçlamalar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'de Çan kongresi öncesi ortalık karıştı: Aday gösterilmeyen Karakaya’dan, İl Başkanı Yıldırım’a zehir zemberek suçlamalar!
MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım'ın, 20 Eylül'deki Çan İlçe Kongresinde Halil Turhan'ın tek aday olacağını duyurmasının ardından, kongrede aday gösterilmeyen mevcut MHP Çan İlçe Başkanı Fevzi Karakaya zehir zemberek açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Yıldırım'ı göreve geldiği günden bu yana kendilerini yok saymakla suçlayan Karakaya, "Bizler hiçbir zaman makam ve mevki sevdalısı olmadık. Haksızlık karşısında, ihanet karşısında susan dilsiz şeytandır. Çanakkale'de ihanet kol gezmektedir" dedi.

Teşkilat üyeleriyle birlikte parti binasında basın açıklaması yapan MHP Çan İlçe Başkanı Fevzi Karakaya şu ifadeleri kullandı:

“Asıl hedefleri Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde, fitne ve fesat üreterek Türkiye ve Türk Milleti üzerinde oyun kurmak isteyenler, Türk Milletinin ve Devlet İradesinin sönmeyen ışığı Milliyetçi Hareket Partisi’ni çürütme gayreti içinde olanlar, Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet BAHÇELİ Beyefendi, ameliyat masasında iken imza toplayıp tarladan çıkanlar, sonu siyasi mezarlık olan partilerini kurma aşamasındaydılar. Hal böyle iken, 24 Nisan 2017 tarihinden önceki Milliyetçi Hareket Partisi Çan İlçe Yönetimi komple istifa etmiş, İyi Parti Çan İlçe Başkanlığını kurma çalışmalarına başlamış, Milliyetçi Hareket Partimize ve Liderimize ağır hakaret ve küfürler ederek Partimizden ayrılmışlardı.

‘Çan’da Milliyetçi Hareket Partisi bitti, bu kapının önünden geçmeyelim yoksa üstümüze kalır, Başkan bile bulamazlar’ denilen dönemde ‘Ben bu davayı tek başıma da olsam savunurum, bu sancağı yere düşürmem, Liderimi bırakmam’ diyerek 24 Nisan 2017 tarihinde 22 kişi ile kongre yaptık ve göreve seçildik.

“’EN ÇALIŞKAN BAŞKAN VE TEŞKİLAT’ SEÇİLDİK”

Halen görevimizin başında olduğumuzu belirterek, üç buçuk yıl içerisinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerini geçirdik ve çalışmalarımız, azmimiz, gayretimiz Genel Merkezimiz ve Çan Halkımız tarafından takdir edildi. Dönemimiz süresince İlçemiz Çan’da düzenlenen tüm programlara, resmi törenlere, açılışlara, etkinliklere ve gelen davetlere katılım sağlayarak, Milliyetçi Hareket Partimizi en iyi şekilde temsil ettik. Her alanda Partimizi ve Liderimizi en iyi şekilde savunduk ve Cumhur İttifakı’na sahip çıktık. Periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz, yerel esnaf, ilçe ve köy ziyaretlerimiz ile Milliyetçi Hareket Partimize Çan’da ayrı bir ivme kazandırdık. Teşkilatımız ile birlikte tarihi ve dini mekanlara ziyaretler gerçekleştirdik. Sosyal medya aktifliğimiz ile çalışmalarımız tüm Türkiye’de takip edilir hale geldi. Dava Büyüklerimizin ve Dava Arkadaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde, kısacası her anlarında yanlarında olduk. Geçirdiğimiz her seçimde aile ruhumuzu, birlikteliğimizi ve azmimizi sahaya yansıttık.

Milliyetçi Hareket Partisi Çan İlçe Teşkilatı Binamızı yeni adresine taşıyarak son sistem donattık, ayrıca Terzialan Belde Başkanlığımıza da ilk Teşkilat Binamızı kazandırdık. Ve daha niceleri... Tüm bu faaliyetlerimizin takdirinde ulusal anket firmaları tarafından Çanakkale İl ve İlçeleri genelinde yapılan anketlerde ‘En çalışkan Başkan ve Teşkilat’ seçildik. Pandemi sürecinde de sahadaydık ve Halkımızın her ihtiyacına koştuk, onları yalnız bırakmadık.

“BU AÇIKLAMAMIZ BİR BAŞ KALDIRI DEĞİL, ETTİĞİMİZ MÜCADELE VE DOĞRULARIN DUYURULMASIDIR”

Açıklamamızın esas konusuna değinmeden önce Davamıza, Liderimize, Partimize ve Teşkilatımıza ezelden ebede sadakatle bağlı olduğumuzu ve de sarsılmaz inanç ve imanımızla ölene dek bağlı kalacağımızı belirtiyorum. Ayrıca Cumhur İttifakının başarıya ulaşması için dün nasıl canla başla çalıştıysak, mücadele ettiysek, bundan sonrada yine aynı azim ve gayret ile kardeşlik bağımızı sahaya yansıtacağımızı bildiriyorum. Bizler Milliyetçi Hareket Partimizin çıkarsız dava neferleri olarak Cumhur İttifakı ile biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte güçlü Çan, güçlü Türkiye’yiz.

Kesinlikle bu açıklamamız bir başkaldırı değil, ettiğimiz mücadelenin ve doğruların duyurulmasıdır.

“İL BAŞKANIMIZ YILDIRIM, SÖZ VE TAVIRLARIYLA İLÇE TEŞKİLATIMIZI YOK SAYDIĞINI BELİRTTİ”

Mevcut Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanımız Ali Tuğrul YILDIRIM;

İl Başkanlığı görevine atandığı günden bu güne 5-6 kez İlçemiz Çan’a geldi lakin yalnızca 1 kez Milliyetçi Hareket Partisi Çan İlçe Teşkilatı binamıza uğradı. İlçe Teşkilatımıza gelmediği vakitlerde, kendi adamı olan, İyi Parti Çan İlçe Kurucular Kurulunda ve İyi Parti’nin Çan’daki yapılanmasında açık destek olan, 16 Nisan 2017 Referandumunda ‘Hayır’ için çalışan, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin karşısında İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi lehine çalışan, Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet BAHÇELİ Beyefendiye ağır hakaret ve küfürler eden, bu ihanetlerini belgelediğimiz ve zamanında Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından görevden alınan kişiler ile görüşmeler yaptı ve istişarelerde bulundu. İlçe Teşkilatımıza geldiği vakit ise Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından şahsına sorulan ‘Neden İyi Partililer ve Cumhuriyet Halk Partililer ile görüşüp bizi yok sayıyorsunuz?’ sorusuna ise cevap bile veremedi, söz ve tavırlarıyla İlçe Teşkilatımızı yok saydığını beyan etti.

İl Başkanlığımıza gönderdiğimiz, zor süreçte dik duran 297 kişinin yeni üyelik kayıt formları ve ihanetlerini belgelediğimiz kişilerin raporları şahsi menfaat uğruna işleme alınmadı ve devamlılığı sağlanmadı.

“ÜZERİMİZDE KARA PROPAGANDA YAPMAYA ÇALIŞTI”

2020/Ağustos ayı başında şahsımı arayarak ‘Kongre tarihinizi belirleyin.’ emrini verdi. Bizlerde Yönetim Kurulu Toplantımızı gerçekleştirdik, kongre tarihimizi 14.08.2020 olarak belirledik. Lakin tarihi belirlememizin ardından hiçbirimizin telefonlarına cevap vermedi ve Parti Binamıza Askı Listeleri Tutanağı asılır asılmaz şahsı dışındaki kişiler tarafından ‘Kongre tarihinizi değiştireceğim, iptal edin kongreyi.’ diye haber yolladı. Bizlerde emrine binaen YSK ile görüştük lakin askı süreci döneminde adli tatilde olduklarını, askı süreci geçerse kanunlar gereği hiçbir işlemin yapılamayacağını söylediler. Bizimde bu durumu ve başvuru sonrası tüm işlemlerin kanunlar gereği YSK tarafından yürütüldüğünü iletmemiz üzerine Genel Merkezimiz tarafından şahsının iletişimiyle kongremiz iptal edildi. Lakin o bu konuyu çeşitli kişi ve makamlara yalan yanlış beyanlarda bulunarak lanse etti ve bizler üzerinde kara propaganda yapmaya çalıştı.

Bu süreç öncesinde olduğu gibi bu süreçten sonrada üzerimize çeşitli propagandalar yaptı, telefonlarımıza cevap vermedi, Teşkilatımızı görmezden geldi.

“İYİ PARTİLİLERE İLÇE BAŞKANLIĞI TEKLİFİ GÖTÜRDÜ”

 Az önce vasıflarını belirttiğim İyi Partililere İlçe Başkanlığı teklifi götürdü ve Teşkilatımız içerisinde huzursuzluğa sebep oldu.

Tarafımıza dayattığı 20.09.2020 tarihinde yapılacak olan kongremizde oy kullanacak olan Teşkilat Üye Listesinde İyi Parti Çan İlçe Kurucular Kurulunda ve İyi Parti’nin Çan’daki yapılanmasında açık destek olan, 16 Nisan 2017 Referandumunda ‘Hayır’ için çalışan, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin karşısında İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi lehine çalışan, Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet BAHÇELİ Beyefendiye ağır hakaret ve küfürler eden, bu ihanetlerini belgelediğimiz ve zamanında Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından görevden alınan kişiler olduğunu ve bu listesinin %90’ının İyi Partili ve Cumhuriyet Halk Partili olduğunu defalarca ispatlayarak belirtmemize rağmen hiçbir önlem almadı.

“İYİ PARTİLİLER İLE BASKIN AMAÇLI TEŞKİLATIMIZA GELDİ”

Milliyetçi Hareket Partisi iç tüzük kurallarına ve siyasi partiler kanununa aykırı bir şekilde 13.09.2020 Pazar günü Saat: 16.30’da şahsımı arayarak sert bir tavırla ‘Derhal Partiye geç, MYK Üyemiz ile geliyoruz, anahtarları bırak.’ dedi ve vasıflarını belirttiğim İyi Partililer ile birlikte baskın amaçlı Teşkilatımıza geldi.

“SİLAH GÖSTERDİLER, TEHDİTLER SAVURDULAR”

MYK Üyemiz ile birlikte 13.09.2020 tarihli gelişinde Parti binamıza beraberinde getirdiği, vasıflarını belirttiğim İyi Partililerin tahrikleriyle arbede yaşattı ve ‘Çanakkale Ocağa Çanakkaleliler giremez’ dediği bilinen İl Başkan ve Yöneticileri ile birlikte genç yaşlı orada bulunan tüm Ülküdaşlarımıza silah gösterdiler, tehditler savurdular, anahtarları bırakmamızı isteyerek dayatma yaptılar.

Parti binamız içerisinde kendilerine ‘Kardeş kardeşe silah çeker mi?’ diye sorduğumuzda da bellerinde silah olduğunu, isterlerse silahlarını kullanacaklarını ve hak hukuk tanımadıklarını beyan ederek, elleri belinde, anahtarları bırakmamızı isteyerek Ülkücü düstur ve terbiyeye ters bir şekilde davranışlarına devam ettiler.

Bizler ‘Milliyetçi Ülkücü Harekette ilk sözü de son sözü de Lider Devlet BAHÇELİ söyler.’ dediğimizde, bu söylediğimizi kabul etmediler ve inkar ettiler.

Şimdi de şahitli, ispatlı, tüm doğruları görmezden gelip, Genel Merkezimiz ile iletişimimizi engelleyip, YSK’ya baskı yapıp, bir çok diğer İlçede yaptığı gibi Çan İlçe Teşkilatımızı da belgeli, ispatlı, herkes tarafından bilinen, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde İyi Partili, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partili kişilere teslim ediyor.

Kısa lafın özü;

Biz bu doğruları hep haykırdık ve de haykırmaya devam edeceğiz.

“KONGREDE OY KULLANMASI İÇİN DAYATILAN ŞAHISLARIN YÜZDE 90’I İYİ PARTİ VE CHP MENSUBUDUR”

Gerek Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet BAHÇELİ Beyefendinin, gerekse bizim defalarca ikaz etmemize rağmen sızmalara karşı bilerek ve isteyerek hiçbir önlem almayan ve bu sızmalara değer veren İl Başkanımız tarafından kongremizde oy kullanması için dayatılan Teşkilat Üye Listesinde bulunan şahısların %90’ı İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi mensubudur. Dolayısıyla bu hazirun Milliyetçi Hareket Partisi Çan İlçe Başkan ve Yönetimini belirleyemez. Belirlese belirlese İyi Parti İlçe Başkan ve Yönetimini belirler. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Çan Belediye Başkan Adayımız Fatih YÜKSEL’in, Belediye Meclis Üyesi Adayımız Alparslan Kürşad ÇETİN’in, geçmiş dönem Belediye Meclis Üyelerimizin, 10 yıl Belediye Meclis Üyeliğimizi yapmış Mehmet SEYMEN’in, zor süreçte dik duran İlçe Yönetimimizin ve Ülküdaşlarımızın olmadığı bir hazirun ile seçime girmek Davasına, Liderine ve Teşkilatına ezelden ebede sadakatle bağlı biz Ülkücülerin gözünde ihanettir.

“ÇANAKKALE’DE İHANET KOL GEZMEKTEDİR”

Bizler hiçbir zaman makam ve mevki sevdalısı olmadık. Haksızlık karşısında, ihanet karşısında susan dilsiz şeytandır. Çanakkalede ihanet kol gezmektedir.

Buradan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız, Liderimiz Sn. Dr. Devlet BAHÇELİ Beyefendiye ve Genel Merkez Yöneticilerimize sesleniyoruz.

Bizim Genel Merkezde hemşehrimiz yok, ahbabımız yok, lakin bizim Allah’ımız var, sarsılmaz iman, inanç ve sizlere güvenimiz var. Bizim sizlere ulaşmamız engelleniyor, Çanakkaledeki ihanete dur deyin, sesimizi duyun.

Bizler Lider Devlet BAHÇELİ’nin öz evlatlarıyız. Buradaki mesele makam mevki değildir. Buradaki mesele ihanete dur demektir!

Buradan beraber görev yaptığım Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, Milletvekili Adaylarıma, Teşkilat Mensuplarıma, Dava Büyüklerime, Ülküdaşlarıma, bizleri seven, sayan, yalnız bırakmayan kıymetli Çan Halkımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Merkez ve Köy Muhtarlarımıza ve Aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, her zaman hizmetlerinde olduğumu bildirerek haklarını helal etmelerini diliyorum.”
 

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale'de havadan trafik denetimleri: 5 sürücüye 3 bin 313 TL ceza kesildi!Önceki Haber

Çanakkale'de havadan trafik denetimleri:...

Başkan Öz, farkındalık için pedal çevirdiSonraki Haber

Başkan Öz, farkındalık için pedal çevird...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!