Müdavimi olacağınız Çanakkale mekanları: Part 1

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müdavimi olacağınız Çanakkale mekanları: Part 1
Öyküm Pekşen, Çanakkale Yorum için yazdı...

Baştan söyleyeyim 2022 yaz sonu Çanakkale'ye taşındım. Buralarda daha yeniyim, yavaş yavaş keşfediyorum mekanları. Merkezde vakit geçirdikçe sokaklara, dükkanlara ve esnafa alışıyorum, mahalleli gibi hissediyorum. Keşiflerim devam ettikçe sizlere Çanakkale’yi övmeye devam edeceğim.

Kordona indiğinizde (hani şu meşhur Truva Atı'nın olduğu yer) hiçbir yere sapmadan ulaşabileceğiniz, sahil boyu dizili mekanlardan başlayalım isterim.

Muzlu Ruloda Bir Dünya Markası: Meydani

Nasıl anlatsam nerden başlasam, Meydani Pastanesi ile burada tanıştık. Enfes muzlu ruloları aklımı başımdan aldı. Damak çatlatır diyebiliriz. Ama tabii bir bununla kalmıyor. Soğuk baklavası da ayrı bir olay:) her gün olsa yenir, hiç itirazım olmaz. Bozcaada şubesinde meşhur olan Efi Badem kurabiyesini de burada bulabilirsiniz elbette, eminim onun da müdavimleri vardır. Unutmadan söyleyeyim pastaları da muazzam, eğer siz de benim gibi Çanakkale'de veya yakın civarda yeniyseniz özel günleriniz için düşünmeden tercih edebilir, sonrada bana teşekkür edebilirsiniz.

Not: Meydani Pastaneleri'nin Çanakkale'de birçok noktada şubesi bulunuyor. Ayrıca Gökçeada, Bozcaada, Gelibolu ve Eceabat'tan da bu enfes lezzetlere ulaşabilirsiniz.

Karaköy Simidi Misin Be Mübarek: NaNa Simit

Simit bizim kültürümüzün olmazsa olmazı, ister kahvaltıda ister 5 çayında ya da vapurda (Çanakkale'den Eceabat'a geçerken mesela) hele birde yanında karper ve sıcak çay varsa değmeyin keyfe… Kalanı da at buzluğa çıkarıp ısıtınca çıtır çıtır yenir. NaNa Simit bu konuda gayet başarılı, annem Karaköy'de bankada çalışırken yediği simite benzetti benden söylemesi. Her an fırından taze çıkmış simit bulmanız mümkün. Her daim sıcacık. Size bir güzellik daha, simiti aldım eve kadar gitmeyeyim şimdi derseniz ee önünüz alabildiğine deniz, köşedeki çay bahçesine geçer demli çayı da söylersiniz. Daha ne olsun.

Hamburgerine Musallat Olacağınız: Hangover

Burayı ilk gördüğümde Caddebostan Barlar Sokağı Yer Fıstığı geldi aklıma ama  2006 – 2010 civarı, İstanbul keyifliyken ki zamanlar, 90 doğumluların lise çıkışları ve hafta sonu durakları olduğu zamanlar. Hangover için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Bir kere yeri çok güzel, çalışanlar Köfteci Yusuf elemanları hızında, asla bekletmiyorlar. Bira çeşitleri harikulade, hamburger ekmeği, et – tavuk çeşitleri yanında gelen patatesi, ahşap masaları içerinin atmosferi her şey on numara, mekanın tam ortasında bar bölümü de var, dilerseniz orada da oturabilirsiniz. Hem arkadaşlarınızla hem ailenizle gidebileceğiniz keyifli bir mekan, Çanakkaleliler hafta sonu brunch için de tercih ediyor. Aklınızda olsun. Aaa birde eğer şanslıysanız girişteki deniz manzaralı masalardan birine denk gelebilir, soğuk biranızı Çanakkale boğazına karşı yudumlayabilirsiniz.

Veda etmiyorum çünkü mekan keşiflerim devam edecek. Böyle böyle sahilden ara sokaklara girerek birlikte gezeceğiz. Çanakkale yeni bir müdavim kazandı diyebilir miyiz? Bence diyebiliriz. Part 2'de görüşmek üzere.

ÖYKÜM PEKŞEN HAKKINDA

1991 yılında İstanbul’da doğan Öyküm, lisans eğitimini Arel üniversitesi Mütercim-Tercümanlık bölümünde tamamladı. PR ve Halkla İlişkiler ajansında başladığı kariyerini dijital ajanslarda sırasıyla CRM, Social Media Manager ve Community and Content Manager olarak devam ettirdi.  Aynı zamanda freelance olarak markalar ile sosyal medya yönetimi alanında çalışmalar yaptı. Çocukluğundan beri duygu ve düşüncelerini yazarak ifade eden Öykümün en büyük tutkusu yazmak. İlerlediği bu yolda karşısına çıkan tüm keşifleri bir gezgin misali yazıya dökerek sürdürmeyi hedefliyor.

 


İYİ Parti’nin Çanakkale adayı Burak KuntÖnceki Haber

İYİ Parti’nin Çanakkale adayı Burak Kunt

Çanakkale’de sıcaklık 5 derece birden düşecek: Yağışlı hava da yola çıktıSonraki Haber

Çanakkale’de sıcaklık 5 derece birden dü...

Haber Yorumları

  • Ahmet altinok09-11-2023 17:52

    Öncelikle güzel şehrimiz cannakkale ye hoşgeldiniz bı daki bölümde helvacı kadir ustanın peynir helvasını sardalye balimizi tanitmanizi isterim teşekkürler

  • Şükrü07-11-2023 18:49

    Kıyı avm de bulunan Meydani bir numara gerisi hikaye. Golf çaybahçesi belediye ye ait, özgürlük parkı ve kıyı avm yanında bulunan belediye ye ait barışkafe de süper.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!