Müdür Demirci, Çanakkale’nin bu yılki yangın bilançosunu açıkladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müdür Demirci, Çanakkale’nin bu yılki yangın bilançosunu açıkladı!
Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ve şube müdürleri, gazetecilerle bir araya gelerek 2023 yılı orman yangını sezonunu değerlendirdi.

Dardanos Yangın Yönetim Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelen Demirci, 2023 yılında Çanakkale toplam 114 orman yangının çıktığını ve toplamda 4 bin 260 hektarlık tarım ve orman arazisinin zarar gördüğünü belirtti.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale’nin 16 Temmuz ve 22 Ağustos tarihlerinde başlayarak yaklaşık 3 gün süren yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Demirci, “Yangınlarda orman köylülerinin telef olan hayvanları tespit edilerek, gerekli yardımlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Toplamda bin 514 hayvan hibe edilecek. Yangınlardan sonra Kızılkeçili köyüne 23 km, Damyeri mevkiine de 41 km yeni yollar yaptık. Yanan bölgelerde 14 mühendis, 20 muhafaza memuru ve 65 işçi yanan ağaçlarla ilgili tespit çalışmaları yapıyor” dedi.

“İlk fidan 11 Kasım’da dikilecek”

Yanan bölgelerde ilk fidanın 11 Kasım’da dikileceğini belirten Demirci, “Ağaçlandırma çalışmalarını 2024 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Toplam 1 milyon 500 bin fidan dikeceğiz. Yanan alanlar içinde 731 hektarı tabii yöntemlerle ağaçlandıracağız, 25 bin kilogram tohum atacağız. 2 bin 964 hektarlık sahada suni yöntemlerle ormanlarımızın yeniden gençleştirilmesini tamamlamış olacağız” diye konuştu.

“Yanan bölgelerin imara açılması söz konusu değil”

Her orman yangını sonrası gündeme gelen ‘yanan bölgelerin imara açılması’ konusuna da kesinlik kazandıran Demirci, “Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu değildir. Yeniden ağaçlandırma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca, yanan bölgedeki ağaçları aynı türle çoğaltmamız gerekiyor. Kızılçam ormanlarındaki yanan ağaçların yerine zeytin ya da başka bir ağaç dikmemiz söz konusu değildir” şeklinde konuştu.


Troya Kültür Yolu Festivali tüm coşkusuyla devam ediyorÖnceki Haber

Troya Kültür Yolu Festivali tüm coşkusuy...

Simge Sağın, Çanakkale’yi salladıSonraki Haber

Simge Sağın, Çanakkale’yi salladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!