Partisi açıklama bekliyor, Sadık Göğüsgeren sessizliğini koruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Partisi açıklama bekliyor, Sadık Göğüsgeren sessizliğini koruyor
İl Genel Meclisinde Saros RES Projesi İmar Planı değişikliğine 'evet' oyu vererek projenin onay almasını sağlayan 6 CHP'liden biri olan Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren sessizliğini koruyor. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural'ın, öz eleştiri yapma çağrısında bulunduğu Göğüsgeren'in, "Konuşanlar bir içini döksün. Sonra biz konuşacağız. Notlarımızı alıyoruz" şeklindeki sözlerinin üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen herhangi bir açıklamada bulunmaması dikkat çekiyor.

İl Genel Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran CHP'li üyelerin oylarıyla daha önce 3 kez reddedilen Saros RES Projesi İmar Planı değişikliği, dördüncü görüşmede kabul
edilmişti. Projenin onay almasında CHP grubunun 6 fire vermesi etkili olmuştu. Projeye önceki oylamalarda 'ret' oyu veren 6 CHP'li üyenin son toplantıda fikir değiştirerek 'evet' oyu kullanması, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan Saros RES Projesi'nin İl Genel Meclisinden geçmesini sağlamıştı.

Yaşananların ardından CHP'de hedef tahtasına konulan isimlerin başında İl Genel Meclisi'nin CHP'li Başkanı Sadık Göğüsgeren geliyordu. Tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Göğüsgeren, "Konuşanlar bir içini döksün. Sonra biz konuşacağız. Notlarımızı alıyoruz" demişti.

Göğüsgeren sonrasında, "Konuşulanlar çok üzücü. Zaten bu yüzden bir yere gelemiyor bu parti. 'Para aldın' iftirası atmak ve bununla tehdit etmek iyi bir silah. Tek borcum, köyünde 80 yaşına gelmiş ve CHP'li olduğu için 40 yaşındaki evladına iş bulamamış ninelerdir. Yazılanların ispatı olmazsa açıktan net söyleyeceklerim olur" sözleriyle hem partisini eleştirmiş hem de geri adım atmayacağı mesajını vermişti.

İL BAŞKANI URAL, ÖZ ELEŞTİRİ ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Partilerinden ayrı hareket eden CHP'li 6 İl Genel Meclis üyesine öz eleştiri yapmaları çağrısında bulunan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise, "Yaşadıklarımız hepimize ders olmalı" demişti. Başkan Ural açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Bu kararda bölgesel nedenler, siyasi anlayış farklılıkları ile karara farklı bakan, etkilenerek karar veren arkadaşlarımızda bizim mücadele ve yol arkadaşlarımızdır.
Bu arkadaşlarımızı da bu yerlere  biz getirdik, eleştiri ve öz eleştiride  bulunacaklardır, kendilerinden İl yönetimi olarak bunu bekliyoruz. Bu kararları nedeniyle bizlerin kendilerine sahip çıkmamız yerine, kendilerinin partimize karşı duydukları sorumlulukla hareket etmelerini beklemekteyiz. Süreç tamamlanmamıştır, sürece uygun hareket edeceklerini umuyoruz. Yaşadığımız hepimize bir ders olmalı ve bundan böyle ortak aklı daha çok işleterek karar alabilmeli, halkımızın bizden beklentisine kulak vermeli, derdine derman olma yolunda ortak mücadele  edebilmeliyiz. Hak, hukuk, adalet demekle bu iş olmuyor, hak hukuk ve adaleti sözde değil özde yerine getirmeliyiz."

1 AY GEÇMESİNE RAĞMEN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

İl Başkanı Ural'ın öz eleştiri çağrısına rağmen sessizliğini koruyan Sadık Göğüsgeren'in, "Konuşanlar bir içini döksün. Sonra biz konuşacağız. Notlarımızı alıyoruz" şeklindeki sözlerinin üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine karşın herhangi bir açıklamada bulunmaması dikkat çekiyor.

Anahtar Kelimeler:
Başkan Yüksel, Denizli'deÖnceki Haber

Başkan Yüksel, Denizli'de

Bayramiç Belediyesine hibe kamyonSonraki Haber

Bayramiç Belediyesine hibe kamyon

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!