Rektör konuşuyor, İl Sağlık Müdürü susuyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör konuşuyor, İl Sağlık Müdürü susuyor!
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat'ın, Çanakkale'deki koronavirüs vakalarının önemli oranda arttığı, yoğun bakımların dolduğu ve pandemi hastanesine hasta başvurularının çok fazla olduğu yönündeki açıklamaları vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açarken, uzun süredir sessizliğe gömülen İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı'nın yine herhangi bir açıklamada bulunmayarak suskunluğunu koruması dikkat çekti.

Pandemi sürecindeki son değerlendirme toplantısını geçtiğimiz 25 Mart'ta düzenleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı'nın aradan geçen 5 buçuk ayda herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Oysa ki Taşçı, pandemi süresince salgının gidişatına ilişkin sık sık bilgi paylaşımında bulunacağını ifade etmişti. 

Salgının ülke genelinde yeniden yükselişe geçtiği bir dönemde vatandaşlar, Çanakkale'deki son duruma ilişkin ana hatlarıyla da olsa bir açıklama beklerken, bu konudaki en yetkili isimlerden biri olan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı'nın uzun süredir suskunluğunu koruması tepki çekiyor.

REKTÖR MURAT NE DEMİŞTİ?

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, üniversite imkanlarıyla geliştirilen koronavirüs test kitinin tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Rektör Murat salgının kentteki gidişatına ilişkin yaptığı açıklamada, "Çanakkale birçok yere göre iyi durumda. Ama tabii burada da önemli bir artış var. Ben şu anda hastanemizle ilgili verileri sizinle paylaşmak istemiyorum. Ancak yoğun bakımlarımız doluyor, hasta müracaatları da çok çok fazla" demişti.
 

Anahtar Kelimeler:
Biga'daki yangın kısmen kontrol altındaÖnceki Haber

Biga'daki yangın kısmen kontrol altında

ÇOMÜ'den dünyada bir ilk: 8 dakikada sonuç veren çift antikorlu tanı kiti geliştirildiSonraki Haber

ÇOMÜ'den dünyada bir ilk: 8 dakikada son...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!