Şoför uyurken tır dorsesine gizlice bindiler: Sofya yerine Küçükkuyu'ya geldiler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şoför uyurken tır dorsesine gizlice bindiler: Sofya yerine Küçükkuyu'ya geldiler!
Edirne’de sürücüsü uyku molası veren Bulgaristan plakalı tırın dorsesine gizlice binerek Sofya’ya gideceklerini zanneden 4 Afgan göçmen, aracın Sofya yerine İzmir istikametine hareket etmesiyle Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesine kadar geldiler. Yolda donma tehlikesi atlatan düzensiz göçmenler aracın dorsesinin brandasını yırtarak yoldaki vatandaşlardan yardım istediler.

Bulgaristan’dan yüklediği alüminyum hurdasını İzmir’e taşırken Edirne’de mola veren Bulgaristan plakalı tırın sürücüsü uykudayken, brandayı yırtıp dorseye saklanan 4 Afgan göçmenin Avrupa’ya gitme hayali, Küçükkuyu’da son buldu.

Hurda alüminyum yüklü tır ile Bulgaristan’a değil de İzmir’e gittiklerini anlayan ve soğuk nedeniyle donma tehlikesi atlatan göçmenler Küçükkuyu Mıhlı mevkiinde tırın brandasını yırtıp yoldan gecen araçlara işaret yapıp TIR sürücüsünün aracını durdurmasını sağladılar.

Mıhlı mevkiinde durup dorsedeki göçmenleri gören sürücü jandarmaya haber vermek için 112’yi aradı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tuttukları tutanak ile mühürlü kapıyı açınca içerideki 4 Afgan göçmen gözaltına alındı. İfadeleri alınan göçmenler daha sonra Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildiler.

Kaynak: İHA


Rus savaş gemisi 'Caesar Kunikov' Çanakkale Boğazı’ndan geçtiÖnceki Haber

Rus savaş gemisi 'Caesar Kunikov' Çanakk...

Çanakkale alarm veriyor: Vaka oranı en yüksek il olduk!Sonraki Haber

Çanakkale alarm veriyor: Vaka oranı en y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!