Suni damar takılan 87 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suni damar takılan 87 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu
Aort damarı patlamak üzere olan 87 yaşındaki hasta, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi kalp cerrahisi ekibinin başarılı ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu.

Aort damarı ileri derecede genişleyen ve patlamak üzere olan 87 yaşındaki hastaya, yüksek derecede riskli ameliyat kategorisine giren 'anevrizma cerrahisi' Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde uygulandı.

Karın ağrısı şikayetiyle Kalp Damar Cerrahisi Polikliniğine başvuran 87 yaşındaki hastanın yapılan tetkiklerinde, karın içerisinde bulunan aort damarının 7 santimetre çapına ulaştığı ve patlamak üzere olduğu aort anevrizması saptandı.

Op.Dr. Buğra Destan, Op.Dr. Engin Gürcü ve kalp cerrahisinde görevli Anestezi Uzmanı Dr. Mustafa Akın’dan oluşan kalp cerrahisi ekibiyle birlikte başarılı bir operasyon ile aort anevrizması çıkarılıp yerine suni bir damar takılan hasta, yeniden sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

İleri derecede riskli ameliyat kategorisine giren 'anevrizma cerrahisi', Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi kalp damar cerrahisi ekibince başarılı bir  şekilde yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Mehmet Çavuş Belgeseli’nin ilk teaserı duygulandırdıÖnceki Haber

Mehmet Çavuş Belgeseli’nin ilk teaserı d...

Bozcaada'ya tüm seferler, Gökçeada'ya ise bazı seferler iptal!Sonraki Haber

Bozcaada'ya tüm seferler, Gökçeada'ya is...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!