Üsküdar’a gider iken; Lapseki’den oldular!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üsküdar’a gider iken; Lapseki’den oldular!
Bülent Turan’ın memleketi Lapseki’de 3’te 0 yapan AK Parti’de partililer, Lapseki’nin kaybedilişi nedeniyle büyük şok yaşıyor. İYİ Parti’nin ev ev dolaşarak oy istediği süreçte, seçim bölgesini bırakan teşkilatın, Üsküdar’daki kitap fuarında imza günü yapan Bülent Turan’ın etkinliğine taşınması nedeniyle partide öfke hakim.

AK Parti, yapılan büyük yatırımlara rağmen Lapseki’nin nasıl kaybedildiğini anlamaya çalışırken; partiye gönül veren kurucular, seçimin en hararetli sürecinde tüm teşkilatın seçim çalışmalarını bırakarak Üsküdar’daki kitap fuarında imza günü yapan Bülent Turan’ın etkinliğine katılmasını eleştiriyor.

SAMİMİYET KAZANDI

AK Parti’nin en büyük yatırımları getirdiği ilçe olan Lapseki, partililer tarafından kesin kazanılacak yer olarak görülüyordu. Ancak sonuç öyle olmadı. Sadece yatırımla vatandaşın gönlüne girilmeyeceğinin en somut örneği haline gelen Lapseki’de vatandaşlar, samimi ve kibirden uzak bir kampanya yürüten İYİ Parti adayı Atilla Öztürk’ü tercih etti.

İMZAYI, VATANDAŞ ATTI

AK Parti’nin seçim kampanyası ise, Lapseki’de partinin yüzü olarak bilinen bazı isimlerin kısa sürede aşırı zenginleşmesi ve genellikle CHP’de görülen salon toplantılarının ötesine geçilememesi nedeniyle kabul görmedi. AK Parti teşkilatlarının seçimin en sıcak anında Lapseki’yi terk ederek Üsküdar’da düzenlenen kitap fuarına katılması ise, tüm bunların tuzu biberi oldu. İddiaya göre; danışmanın talimatıyla Çanakkale’deki AK Partililerin, Üsküdar’a giderek Turan’a olan desteklerini göstermesi istendi. Sahada vatandaşın oyunu alması gerekirken, Turan’dan imza alma telaşına düşen Lapseki Teşkilatına, en büyük imzayı ise vatandaş attı.

(AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Yahya Sezgin, Bülent Turan'a kitabını imzalatırken)

LAPSEKİ, O KONUŞMAYI AFFETMEDİ

Bülent Turan’ın seçime kısa bir süre kala Lapseki İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşma da, seçimin kaderini etkiledi. Çanakkale siyasi tarihinde görülmemiş bir şekilde, AK Parti’nin önemli isimlerini FETÖ’cü olmakla suçlandığı, mevcut görevini yapan isimlere yönelik ise; “Hepsine karışırım” ifadelerini kullanan Turan’a, baba ocağı Lapseki, “Karışamazsın” mesajını verdi.


Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yılı törenle anıldıÖnceki Haber

Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yı...

Çanakkale’ye 3 gün yağış var!Sonraki Haber

Çanakkale’ye 3 gün yağış var!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!