Vali Aktaş: “Denetimlere devam etmeliyiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aktaş: “Denetimlere devam etmeliyiz”
Salgınla mücadele sürecinde uyulması gereken kurallar, önlemler, aşılama faaliyetlerinde gelinen son durum ve yapılacak denetimlerin görüşüldüğü İl Pandemi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Deniz Polis Evinde gerçekleştirilen toplantıya; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Boğaz ve Garnizon Komutan V. Albay Mustafa Ünal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdür V. Alaattin Tekin, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bn. Ercan Oran, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, kurul üyesi kurum müdürleri ve STK’lar katıldı.

İl Pandemi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında; İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk tarafından, Çanakkale genelindeki koronavirüs ile mücadele sürecinde son durum, alınan tedbirler, yapılan denetimler, pandemi ile mücadele sürecinde uygulanan tedbirler, aşılama faaliyetleri ile yapılması gereken çalışmalar hakkında sunum yapıldı.
Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Candurmaz tarafından, İçişleri Bakanlığının Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu Genelgesi kapsamında izlenecek çalışma planı hakkında sunum yapılarak kurul üyeleri bilgilendirildi.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz tarafından, salgınla mücadele sürecinde okullarda alınacak tedbirler, önlemler ve yapılacak faaliyetler hakkında sunum yapılarak kurul üyelerine bilgi verildi.

Salgının henüz bitmediğini, alınan tedbirlere ve kurallara uymanın önemine değinen Vali İlhami Aktaş, “Hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak için denetimlere devam etmeliyiz. Vatandaşlarımızın temizlik, maske ve mesafe kuralı başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere hassasiyetle uyması, sırası gelen vatandaşlarımızın da mutlaka aşı yaptırması önem arz etmektedir” diye konuştu.

Toplantı görüş, öneri, ihtiyaç ve taleplerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
 


Çanakkale’de toplu açılış töreni yapıldıÖnceki Haber

Çanakkale’de toplu açılış töreni yapıldı

Ayvacık açıklarında 59 düzensiz göçmen kurtarıldıSonraki Haber

Ayvacık açıklarında 59 düzensiz göçmen k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!