Vali Aktaş’tan vatandaşlara aşı çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aktaş’tan vatandaşlara aşı çağrısı
Salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar, önlemler, aşılama faaliyetlerinde gelinen son durum ve yapılacak denetimlerin görüşüldüğü İl Pandemi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı.

Çanakkale Yorum | Deniz Polis Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay,  Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bn. Ercan Oran, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, kurul üyesi kurum müdürleri ve STK’lar katıldı.

Toplantıda; Halk Sağlığı Başkan V. Uzm. Dr. Aslı Okan tarafından Çanakkale genelindeki koronavirüs ile mücadele sürecinde son durum, alınan tedbirler, yapılan denetimler, pandemi ile mücadele sürecinde uygulanan tedbirler, aşılama faaliyetleri ile yapılması gereken çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Ardından Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mücella Ulus tarafından İçişleri Bakanlığının 1 Temmuz’dan itibaren Kademeli Normalleşme tedbirleri genelgesi kapsamında izlenecek çalışma planı hakkında sunum yapılarak kurul üyeleri bilgilendirildi.

“DENETİMLERE DEVAM ETMELİYİZ”

Azalmış olsa da salgının henüz bitmediğini belirten Vali İlhami Aktaş, “Bu normalleşme sürecinde hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak için denetimlere devam etmeliyiz. Vatandaşlarımızın temizlik, maske ve mesafe kuralı başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere hassasiyetle uyması, sırası gelen vatandaşlarımızın da mutlaka aşı yaptırması önem arz etmektedir” diye konuştu.

Toplantı; görüş, öneri, ihtiyaç ve taleplerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.


CHP’li Erkek: “Mafyayla, rüşvetle, yolsuzlukla mücadele edemiyorsanız, istifa edin!”Önceki Haber

CHP’li Erkek: “Mafyayla, rüşvetle, yolsu...

Bülent Turan: “Tutuksuz yargılama kararı vicdanları isyan ettirmiştir”Sonraki Haber

Bülent Turan: “Tutuksuz yargılama kararı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!