Assos’taki taş ocağı projesine karşı dilekçe verdiler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Assos’taki taş ocağı projesine karşı dilekçe verdiler!
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği üyeleri, RBM Madencilik İnşaat Limited Şirketi tarafından, Assos-Behramkale köyü yakınlarında açılmak istenen taş ocağı projesine karşı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıp, hem dernek halinde hem de bireysel olarak, projenin iptali için dilekçe verdiler.

Konuya ilişkin dernekten yapılan açıklama şu şekilde:

“Assos yakınlarında yapılmak istenen ve ÇED süreci başlatılmış olan taş ocağı ile ilgili itirazlarımızı yapmak ve topladığımız imzaları teslim etmek üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne gittik. Bina önünde basın açıklaması yaptık. Sonra dernek ve bireysel dilekçelerimizi verdik.

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gittik, müdür yardımcısı ile görüştük ve dilekçelerimizi verdik. Daha sonra DSİ 25. Bölge Müdürlüğü 252. Şube Müdürlüğü’ne gittik. Müdür ile görüştük ve dilekçelerimizi verdik. Sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı ile görüştük. Sonra Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gittik, müdür vekili ile görüştük ve dilekçelerimizi verdik. Tüm kurumlardan projeye olumsuz görüş vermelerini istedik.

Görüşmelerimiz sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün ÇED sürecini sonlandırarak projeyi iptal etmesini bekliyoruz.”


Ekrem İmamoğlu'nun mal varlığı listesinde Çanakkale detayıÖnceki Haber

Ekrem İmamoğlu'nun mal varlığı listesind...

Jülide İskenderoğlu: “Kimsenin sosyal yaşantısına karışmak bizim işimiz değil”Sonraki Haber

Jülide İskenderoğlu: “Kimsenin sosyal ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!