AK Partili Gider, yangın bölgesini inceledi: “Üreticilerimizin yaraları sarılacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Gider, yangın bölgesini inceledi: “Üreticilerimizin yaraları sarılacak”
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolu’da yangından zarar gören Ilgardere ve Pazarlı’yı ziyaret etti. Binden fazla ceviz ve zeytin ağacının zarar gördüğü yangının söndürülmesi için çaba gösteren personelle bir araya gelen Gider, çabaları için kendilerine teşekkür etti.

Yaz boyu orman yangınlarıyla boğuşan Çanakkale, bu kez de Gelibolu, Çan ve Yenice’de başlayan yangınlarla karşılaştı. Her üç bölgedeki yangın da kontrol altına alınırken, yağmurun ve ekiplerin müdahalesi sayesinde yöre halkından can kaybı yaşanmadı.

Yangın sonrası bölgedeki durumu değerlendiren AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, beraberinde Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkaslan ve AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Necati Tarıman ile incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gider, “Hafta sonu biz fırtına ile ilgili bir tehlike beklerken, ne yazık ki Gelibolu, Çan ve Yenice’de orman yangınlarıyla karşılaştık. Müthiş bir rüzgar vardı, o da çalışmaları olumsuz yönde etkiledi. 700 ile 900 hektar arası bir ormanlık alanımız zarar gördü. Bu minvalde can kaybımız olmaması sevindirici. 18 tarımsal üreticimiz, 700 civarı ceviz ağacımız, 350 zeytin ve 10 bin balya yemlik otumuz zarar gördü. 4 tane de küçükbaş hayvan kaybımız var. Sevindirici olan şu; gelen yağmurla birlikte yangının bir an önce sönmüş olması. Yoksa o rüzgarla, fırtınayla, çok daha büyük hasarlardan bahsediyor olabilirdik. Gelibolumuza, Çanımıza ve Yenicemize geçmiş olsun diliyorum” dedi.

EKİPLERE, TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ

Köyleri ziyareti sonrasında, soğutma çalışmalarını sürdüren ekiplerle görüşen Ayhan Gider, yangınla mücadele eden kahramanlara da tek tek teşekkür etti. Gider, burada yaptığı açıklamada, “Orman teşkilatımız her zaman olduğu gibi canla başla çalıştı. Yangının söndürülmesi ve daha az zararla sonuçlanması için ellerinden geleni yaptılar. Mülki idaremiz de aynı şekilde çaba gösterdi. Biraz önce gördüm, kendisi söylemese bile kaymakam bey de yaralanmış. Tarım teşkilatımız da bütün incelemelerini tamamladılar. Sıra üreticilerimiz yaralarını sarmaya geldi. Devlet olarak hep birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.


Ahmet Nur Çebi: “Aday olmayacağım”Önceki Haber

Ahmet Nur Çebi: “Aday olmayacağım”

Teoman: "En çok evde seks yapmayı seviyorum"Sonraki Haber

Teoman: "En çok evde seks yapmayı seviyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!