Baskonia Vitoria-Gasteiz 80-79 Fenerbahçe Beko

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baskonia Vitoria-Gasteiz 80-79 Fenerbahçe Beko
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu 12. hafta maçında Baskonia Vitoria-Gasteiz’e konuk oldu. Sarı-lacivertliler Buesa Arena’da oynanan mücadeleden 80-79 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’nun ilk 5’i şu isimlerden oluştu:

Marko Guduric, Nick Calathes, Nigel Hayes-Davis, Johnathan Motley ve Dyshawn Pierre.

Karşılaşmanın ilk basketi Motley’den geldi. (0-2) Ev sahibinin Codi Miller’la bulduğu isabete Marko Guduric ve Dyshawn Pierre’le cevap veren Fenerbahçe Beko, 6-8’i buldu. Nigel Hayes-Davis’in boyalı alan, Nick Calathes’in de dış atış performansıyla skor 8-13’e geldi. Scottie Wilbekin’in oyuna dahil olduğu çeyreğin devamında farkı çift hanelere çıkaran temsilcimiz, ilk çeyreği 10-18’lik üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyreğe 5-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe Beko,10-23’lük üstünlüğü yakaladı. Nikolaos Rogkavopoulos’la bu bölümde ilk sayılarını bulan Baskonia karşısında Scottie Wilbekin ve Yam Madar’la fark yaratan temsilcimiz skoru 16-27’ye getirdi. Kotsar, Moneke ve Howard gibi isimleriyle maçın içinde kalan İspanya temsilcisi farkı 9 sayıya indirdi. (22-31) Bu skorun ardından molaya giden sarı-lacivertliler, mola sonrası Sertaç Şanlı’nın dış isabetiyle yeniden 10 sayılık üstünlüğü yakaladı. (22-32) Çeyreğin son bölümünde Howard, Marinkovic ve Miller’ın basketleriyle maçın içinde kalan Baskonia Vitoria-Gasteiz, soyunma odasına 38-37 önde girdi.

Rogkavopoulos’un isabetiyle üçüncü çeyreğe başlayan Baskonia 40-37’yi buldu. Ev sahibi lehine skorun 43-39’a geldiği çeyrekte Motley ve Nigel Hayes-Davis’le ritim yakalayan Fenerbahçe Beko, skor üstünlüğünü bir kez daha eline aldı. (46-47) Dengeli geçen çeyrek sonunda final periyotuna 57-55’lik skorla Baskonia önde giren taraf oldu.

Markus Howard ve Tyler Dorsey’in karşılıklı isabetiyle başlayan dördüncü çeyrekte Marinkovic ve Miller gibi iki skorer oyuncusuyla etkili olan ev sahibi takım maçta son 5 dakikaya 70-64’le önde girdi. Özellikle son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan maçın kazananı 80-79’la ev sahibi Baskonia Vitoria-Gasteiz oldu.

Fenerbahçe Beko skor dağılımı: Hayes-Davis 19, Guduric 14, Motley 11, Dorsey 9, Wilbekin 7, Pierre 7, Madar 6, Calathes 3, Sertaç 3.

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 13. Hafta maçında 8 Aralık Cuma günü deplasmanda Barcelona ile karşılaşacak. TSİ 22.30’da başlayacak mücadele S Sport Plus’tan yayınlanacak.

 


Ender Saraç kimdir, kaç çocuğu var? Eşi Benan Kurtuluş Saraç hakkında bilgilerÖnceki Haber

Ender Saraç kimdir, kaç çocuğu var? Eşi...

Eceabat'ta Metin Övün yeniden aday adayıSonraki Haber

Eceabat'ta Metin Övün yeniden aday adayı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!