Çanakkale'de esas mesele Ekoturizm mi yoksa rant ve yağma mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale'de esas mesele Ekoturizm mi yoksa rant ve yağma mı?
Çanakkale’nin doğal güzellikleri ile öne çıkan birçok bölgesi son 5 yılda Ekoturizm adı altında ranta ve yağmaya açıldı. 250’den fazla Ekoturizm imar değişikliği dosyası İl Genel Meclisi tarafından onaylanmıştı. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında mazbatalarını alan İl Genel Meclis’inin önündeki ilk ciddi sınavı, imar değişikliği bekleyen Ekoturizm dosyalarına onay verilip verilmeyeceği olacak.

Aynalı Pazar’ın haberine göre, 2019-2024 yılları arasında görev yapan AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyeleri başta Assos, Ayvacık, Bayramiç bölgelerinden gelen 250’den fazla Ekoturizm imar değişikliği dosyalarına onay vererek doğa harikası bölgelerin betonlaşmasına göz yumdular. İtiraz ediyormuş gibi görünseler de mecliste sadece CHP’li Ömer Ar dışında hiçbir üye projelere ‘ret’ oyu vermedi.

İTİRAZ EDİYORMUŞ GİBİ YAPTILAR… EL ELE ONAY VERDİLER!

Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşın elinden tarla ve arsaları ucuza kapatan sermaye grupları hazırladıkları Ekoturizm dosyalarını ilgili bakanlıklardan onaylattıktan sonra İl Genel Meclisine başvurarak imar değişikliği talebine onay aldılar.

BİR MECLİS ÜYESİ DIŞINDA HEPSİ ONAY VERDİ

Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yasalaştırılan Ekoturizm, sermaye grupları tarafından zenginlere lüks villa olurken; mecliste çoğunluğu bulunan AK Parti ve MHP’nin yanı sıra azınlığa düşen CHP grubu da birçok projeye evet oyu verdi. Mecliste tepki gösterip sonrasında değişikliği onaylayanlar Çanakkale’nin cennet köşelerinin betonlaşmasına göz yumdular.

MECLİSE GELMEYİ BEKLEYEN DOSYALAR ONAYLANACAK MI?

Geçtiğimiz dönem meclisten geçen 250’den fazla Ekoturizm İmar Değişikliği dosyaları nedeniyle tarım ve ormanlık arazilere villalar dikilirken gözler 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimler sonrasında seçilen İl Genel Meclis üyelerine çevrildi. Seçime günler kala bile 20’den fazla Ekoturizm imar değişikliği dosyasının geçtiği, 150’den fazla dosyanın da halihazırda onay beklediği bilinirken; Ekoturizm dosyalarına karşı yeni meclis ve üyelerinin nasıl hareket edeceği dikkatle takip ediliyor.


Çanakkale’ye kuvvetli yağış uyarısı!Önceki Haber

Çanakkale’ye kuvvetli yağış uyarısı!

Erkek ve İmamoğlu buluştu - Çanakkale YorumSonraki Haber

Erkek ve İmamoğlu buluştu - Çanakkale Yo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!