ÇTSO Başkanı Semizoğlu’ndan meclis toplantısına damga vuran sözler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇTSO Başkanı Semizoğlu’ndan meclis toplantısına damga vuran sözler!
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis toplantısına Başkan Selçuk Semizoğlu’nun açıklamaları damga vurdu. “Bugün her zamankinden farklı bir konuşma yapmak istiyorum. Söyleyeceklerim kimseye cevap değildir” diyerek söze başlayan Semizoğlu’nun gündeminde, kentin siyasi aktörlerinin ÇTSO’ya yönelik eleştirileri de vardı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ağustos ayı olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı.

Ağustos ayı olağan Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay, ihracat rakamlarındaki artışa dikkat çekerek, “Temmuz ayında ihracat rakamları yüzde 13,4 oranında artışla 18 milyar 550 milyon dolar oldu. 2022 yılı Ocak-Temmuz ayı döneminde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 19,1 oranında artışla 144 milyar 417 milyon dolara yükselerek rekor kırmayı sürdürüyor. İhracatın her geçen gün artışı hepimizin dolayısıyla tüm ülkemizin yüzünü güldürüyor. Bununla beraber, ülkemizin en büyük ihracat pazarı olan AB başta olmak üzere küresel ekonomide beklenen yavaşlama ve resesyon tedirginliği, önümüzdeki dönem için önemli bir belirleyici olacak” dedi.

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik gösterdiği diplomasiden gurur duyduklarını kaydeden Okyay, “Türkiye'nin hemen kuzeyindeki Rusya-Ukrayna savaşı sürerken etkilerini hissetmeye devam ediyoruz. Ülkemizin aracılık ettiği tahıl koridoru anlaşması ile küresel gıda güvenliği konusunda ciddi bir adım atıldı. Devletimizin bu diplomatik başarısından dolayı gururluyuz. Ancak savaşa bağlı olarak enerji piyasalarındaki öngörülemezlik ve özellikle AB’ye Rusya’dan gelecek doğalgazın sürekliliği ve miktarı, önümüzdeki kış için ciddi bir sorun olmaya devam ediyor” diye konuştu.

“BİZ DE ETTEN KEMİKTEN BİR KULUZ NİHAYETİNDE”

ÇTSO Yönetim Kurulu adına ağustos ayı olağan Meclis Konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise, yaklaşık 4,5 yıldır meclis çatısı altında olduklarını vurgulayarak, “Değerli Meclis Üyeleri, 2018 Nisan seçimlerinden bugüne yaklaşık 4,5 yıldır Meclisimizde bu çatı altında birlikteyiz. Bugün her zamankinden farklı bir konuşma yapmak istiyorum. Söyleyeceklerim kimseye cevap değildir. Ancak biz de etten kemikten bir kuluz nihayetinde. Ben, 2013 yılından beri de Yönetim Kurulunda görev almaktayım. Değerli büyüğüm Meclis Şeref Üyemiz Sayın Bülend Engin’den sonra Ekim 2017’de devraldığım Yönetim Kurulu Başkanlığını ise 2018 seçimlerinde de sizlerin görev vermesi ile 5 yıldır sürdürüyorum. Yaklaşık 100 yıl geçmişi olan bir Odanın üyeleriyiz. Hepimiz; üyelerimize, Çanakkale’mize ve ülkemize hizmet etmek için bu görevleri üstlendik. Farklı fikirlerimiz, farklı duruşlarımız olsa da içimizde Çanakkale sevgisi ile yeri geldiğinde işimizden, ailemize ayıracağımız vakitten feragat ederek Odamıza duyduğumuz aidiyet duygusu ile bu çatı altında toplandık ve çalıştık. Yapıyormuş gibi yapmadık. Ayrıca bu hizmeti hiçbir huzur hakkı vs. almadan yaptığımızı da kamuoyuyla paylaşmak isterim. Bu konuda öncelikle her birinizden helallik almak istiyorum. Meclis, Yönetim Kurulu ve Komite üyesi arkadaşlarım her ay oldukça yüksek bir katılımla görevlerini yerine getirdiler. Yönetim Kurulumuzun her çarşambası hacizli, işlerimizi bırakıp gönüllü olarak geldik” dedi.

“EZİNE GIDA İHTİSAS OSB ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI PROJESİDİR”

“Bütün bu emekleri sosyal medyadan iki satır, yalan yanlış yazılarla çürütmeye çalışmak çok kolay. İstedikleri her ortamda patronlarıyla ve kendileri ile oturabiliriz. Biz kendimizi biliyoruz, bilmeyen de kendi bilir” diyen Semizoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Odamızın yüz yıllık tarihindeki en kalıcı eserleri bırakmaktan gurur duymalıyız arkadaşlar. Bu başarı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinindir, hepimizindir ve her şeye bedeldir. 2014 yılı temmuz ayında Yönetim Kurulumuzca kurulmasına karar verilerek aynı ay Meclisimize sunulan ve oybirliği ile çalışmalarının başlatılmasına karar verilen Ezine Gıda İhtisas OSB bugün itibariyle tahsisleri tamamlanmıştır. Kuruluş çalışmalarından kurumsal kimliğini kazanana kadar tüm çalışmaları Odamızca yürütülen Ezine Gıda OSB, Sayın Valimiz ve Vekillerimizin de sahip çıkması ile ilimize kazandırılmıştır. Bakın arkadaşlar yansıtılan yazı Halkın Katılım Toplantısı gazete ilanıdır. Proje sahibi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Dönemin Ezine Kaymakamı, şimdiki Denizli Valimiz Ali Fuat Atik bey  ve dönemin Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu Bey ve dönemin Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu Bey inanın bu projeyi takip ederken hasta olup, serum takıldılar, Ankara’da kaldılar. Siyasilerimizin de desteğiyle tabii ki bu projeyi kazandırdılar. Siyasilerimizin desteği dedim siyasiler zaten bu desteği vermek için seçiliyorlar. Siyasiler de bizim gibi oy ile seçiliyorlar, onların maaşları, dokunulmazlıkları ve birçok hakları var. Bizim böyle bir hakkımız yok. Bunun altını çizmek istiyorum.”

“‘ÇTSO LAF ÜRETİYOR, BAŞKA BİR ŞEY ÜRETMİYOR’ LAFINA ASLA KATILMIYORUZ”

Kentin siyasi aktörlerinin ÇTSO’ya yönelik eleştirilerine de cevap veren Semizoğlu, “Geçenlerde ‘ÇTSO laf üretiyor, başka bir şey üretmiyor’ şeklinde talihsiz bir açıklama izledim. Allah’tan canlı izledim. Canlı izlemeseydim inanmazdım. Gördüğünüz gibi Ezine Gıda İhtisas OSB, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın yani bizlerin projesiydi. 52 parsel, bu parsellerin tamamı doldu. Bizim suskunluğumuz efendiliğimizdendir. Siyasetçi tabii ki kendi reklamını yapacak, halktan oy toplayacak. Ama ‘Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası laf üretiyor, başka bir şey üretmiyor’ lafına asla katılmıyoruz” şeklinde konuştu.

Semizoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şu şekilde:

“KİMİN HEMŞEHRİSİ, KİMİN YAKINI OLDUĞU BELLİ”

“Köprüye gelelim, köprü bitmiş biz bakmışız. Bu kürsüden demedim mi ben, oteli de aynı adam satıyor, domatesi de, ekmeği de, eti de aynı adam satıyor. Bu şirket bizim üyemiz. Ama kimin hemşerisi, kimin yakını olduğu da belli. Herkesin malumu yakınlığı ile meşhur arkadaş köprü bitmiş biz bakmışız diyor. Ben bunu kaldıramıyorum arkadaşlar kusura bakmayın bunu kabul etmiyorum.

“Ezine OSB ile beraber aynı toplantıda Çan Karma OSB için de karar almıştık, çalışmaları devam ediyor. Biliyorsunuz Çan’da bir Belediye Başkanı değişikliği olduğundan dolayı biraz yavaşladı ama inşallah aynı hızla devam edecek.”

“BENİM GÖREVİM ZATEN DIŞARIDAN YATIRIMCI SAĞLAMAK”

Bakın arkadaşlar; hiçbir işi ve esnafı küçümsemem, bunu beni tanıyan herkes bilir. Yeni köprü güzergahında bir benzin istasyonunda bir kahveci açıldı. Bir siyasimiz diyor ki yine bizim Odamız bakıyor kahveci İstanbul’dan gelmiş, açmış. Benim Ticaret ve Sanayi Odası olarak görevim zaten dışarıdan yatırımcı sağlamak. Adam ne güzel gelmiş, açmış. Bizim de üyemiz olmuş. Şu andan itibaren bize aidat ödemeye başlıyor, Çanakkale Vergi Dairesi’ne vergi ödemeye başlıyor. Çanakkaleli bir iki vatandaşımızı almış, iş imkanı sağlıyor. Biz nereden geldiğine bakmıyoruz.”

 


Başkan Makas: "Toplumsal hoşgörümüzün başı sağ olsun!"Önceki Haber

Başkan Makas: "Toplumsal hoşgörümüzün ba...

Ezine’de eşini öldüren katil zanlısı yakalanarak adliyeye sevk edildi!Sonraki Haber

Ezine’de eşini öldüren katil zanlısı yak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!