EGM POLİS ALIMI SON DAKİKA: EGM 10 binin üzerinde polis alımı yapacak! Başvurular başladı mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EGM POLİS ALIMI SON DAKİKA: EGM 10 binin üzerinde polis alımı yapacak! Başvurular başladı mı?
EGM polis alımı başvuru süreci başlıyor. Dün Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra EGM polis alımı süreci hakkındaki detaylar en çok aranılan konular arasında yer aldı. EGM polis alımı kapsamında 10.102 kadro ihdas edildi. Peki EGM polis alımı başvuru tarihi nedir? EGM polis alımı başvuru şartları neler? Detaylar haberin devamında...

EGM polis alımı yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan alımın kontejanları belli oldu. İlana göre EGM polis alımı kapsamında 10.102 kadro ihdas edildi. Söz konusu kadrolara lisans ve ön lisans mezunlarından alım yapılacak.

EGM POLİS ALIMI BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR

EGM polis alımı başvuru şartları, Resmi Gazete ilanından sonra en çok aratılanlar arasında yer aldı. İlana göre merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 10.102 EGM polis alımı yapılacak.

EGM POLİS ALIMI KAPSAMINDA 10.102 KADRO İHDAS EDİLDİ

EGM polis alımı kapsamında merkez teşkilatı için 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü, taşra teşkilatı için de 9.500 polis memuru ile moral eğitim merkezi müdürü ve moral eğitim merkezi müdür yardımcısı olmak üzere 10.102 kadro ihdas edildi.

EGM POLİS ALIMI YAPILACAK KONTEJANLAR

Resmi Gazete'de yayımlanan Başkan Erdoğan'ın imzasını taşıyan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre EGM polis alımı kapsamında merkez teşkilatı için ihdas edilen kadrolara 3 ve 9 derece arası alınmak üzere 500 kişilik kontenjan ayrıldı.

Taşra teşkilatı için ise 1'inci derece Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü için 1 adet, 1'inci derece Moral Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı için 1 adet, 3 ve 9'uncu derece polis memurluğu için 9 bin 500 kadro ihdası yapıldı.

Ayrıca, merkez teşkilatta görevlendirilmek üzere 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü ataması yapılacak.

Kaynak: Sabah


Epic Games 2023 Black Friday (Kara Cuma) indirimleri ne zaman başlayacak?Önceki Haber

Epic Games 2023 Black Friday (Kara Cuma)...

AK Parti’den sadece iki aday adayı çıktı!Sonraki Haber

AK Parti’den sadece iki aday adayı çıktı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!