Esra Yüksel: “Çanakkale Belediyesini toplu taşıma araçlarındaki denetimleri artırmaya çağırıyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esra Yüksel: “Çanakkale Belediyesini toplu taşıma araçlarındaki denetimleri artırmaya çağırıyoruz”
Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, Çanakkale Belediyesine ait bir halk otobüsünde koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayılmasına tepki gösterdi. Uzmanların koronavirüsün en kolay toplu taşıma araçlarında bulaştığı yönündeki uyarısını hatırlatan Yüksel, “Çanakkale Belediyesini bu çok önemli konudaki disiplini sağlamaya, kararları uygulamaya ve denetimleri artırmaya çağırıyoruz” dedi.

Esra Yüksel konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünyayı etkisine alan COVİD-19  Salgınının, ülkemizdeki etkisi bitene kadar   İlimizde alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı gereğince ilimizde toplu taşıma ile ilgili ,'Halk otobüslerinde ve Belediye otobüslerinde; karşılıklı dörtlü koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz oturulmasına, arka arkaya olan koltuklarda koltuk sayısı kadar yolcu olmasına, araç ruhsatındaki ayakta yolcu kapasitesinin %50’si kadar yolcu taşınması ’kararı alınmıştır. Bu karara rağmen şehrimiz toplu taşıma araçlarında az sayılmayacak sayıda, tıka basa, sosyal mesafesiz taşımanın yapıldığı gözlemlenmiştir. Kayıtları ile tespitimizde olan bu durum hepimizde infiale sebep olmuştur. Aylardır büyük sıkıntılar ve bedeller ödeyerek mücadele ettiğimiz virüs ile ilgili tüm kazanımlarımız bu tip ihlaller ile bir anda yok olabilmektedir. Uzmanlarımız her seferinde toplu taşımanın bulaşın en kolay oluştuğu alanlar olduğu vurgusu yaparken, Belediyemiz idaresinde olan toplu taşıma araçlarımızdaki bu ciddiyetsizliği anlamak mümkün değildir. Bu gerekçelerle konunun ilgili idare ve denetçisi Çanakkale Belediyesini bu çok önemli konudaki disiplini sağlamaya, kararları uygulamaya ve denetimleri artırmaya çağırıyoruz. Ayrıca son zamanlarda otobüslerde rastlayamadığımız  dezenfektanların da  istisnasız her otobüste olması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

Değerli Çanakkale halkı ‘maske-mesafe-hijyen’ kurallarına uyulmayan toplu taşıma araçlarına binmemeliyiz ve ilgili kuruma bunları ihbar etmeliyiz. Hepimiz sorumluluklarımızın bilincinde kuralları uyguladığımız ve birbirimizi denetlediğimiz sürece bu virüs karşısında güçlü olacağız.

Çok değerli  Halkımızın  sağlığı adına bu konunun da takipçisi  olmaya devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Çanakkale Belediyesine ait şehir ulaşımını gerçekleştiren bir halk otobüsünde koronavirüs önlemleri hiçe sayılmıştı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedilmişti. Görüntülerde koronavirüs ile mücadele kapsamında hiçbir önlem alınmaması ve ayakta bekleyen çok sayıdaki vatandaşın sosyal mesafe kuralına uymaması dikkat çekmişti.
 

Anahtar Kelimeler:
ÇOMÜ'de 'Karma Eğitim Modeli' dönemi: Derslerin yüzde 40'ı uzaktan, yüzde 60'ı yüz yüze yapılacakÖnceki Haber

ÇOMÜ'de 'Karma Eğitim Modeli' dönemi: De...

AK Parti İl Gençlik Kollarında Alperen Uysal dönemiSonraki Haber

AK Parti İl Gençlik Kollarında Alperen U...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!