İl Emniyet Müdürü Arıcı’dan suçlulara gözdağı: “Çanakkale’de ellerini kollarını sallaya sallaya gezemeyecekler”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Emniyet Müdürü Arıcı’dan suçlulara gözdağı: “Çanakkale’de ellerini kollarını sallaya sallaya gezemeyecekler”
Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, 2023 yılı faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Arıcı, geçtiğimiz yıl kent genelinde meydan gelen 17 bin 148 asayiş olayının polis ekiplerince aydınlatıldığını duyurdu.

Polis Denizevi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, şube müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Müdür Arıcı, “Geldiğimiz günden beri arkadaşlarımla, ekibimle birlikte amansız bir çalışma içine girdik. Bugün de siz değerli basın mensupları aracılığıyla halkımıza hesap vermek için buradayız. Bin 781 polisimizle çok değerli Çanakkale halkının yanındayız” ifadelerini kullandı.

Arıcı’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekildeydi:

- Çanakkale’de uyuşturucu imalatı ve satışına asla müsamaha göstermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.

- İlimizde hala telefon dolandırıcılığı olayları devam ediyor. Onca uyarı ve haberlere karşı bu sanal dolandırıcılara inanan ve hiç gözünü kırpmadan tüm birikimini bu suçlulara gönderen vatandaşlarımız var. Halkımızı bir kez daha uyarmak istiyorum. Lütfen bu dolandırıcılara inanmayın.

- Eğer bir şahsın hükmü kesinleşmişse elini kollunu sallayarak sokaklarda, aramızda gezemez. Hakkında hüküm verilmiş, hükmü kesinleşmiş şahıslar potansiyel suç işleme ihtimali olan kişilerdir. Bir kişinin hükmü kesinleşmiş ve yakalaması varsa, bu şahıs bizim ilimizde elini kolunu sallayarak gezemeyecek. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz.

- Çanakkale’de motosiklet kullanımı birçok nedenden dolayı artış gösteriyor. Motosiklet kullanıcılarına yönelik bu yıl çok ciddi ve daha fazla denetimler yapacağız.

- 2023 yılında göçmen kaçakçılığı yapan 118 organizatör yakalandı. İlimizde yasal oturma süresi bitmiş ya da yasal oturma izni olmayan hiçbir yabancıya müsaade etmeyeceğiz. Burası kimsenin çiftliği değil!

ADLİ OLAYLARIN YÜZDE 88’İ AYDINLATILDI

İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı’nın açıklamaları sonrası, Şube Müdürleri tarafından 2023 yılı faaliyetlerine ilişkin sunum yapıldı.

Sunumda, İl Emniyet Müdürlüğü’nün 2023 yılı faaliyetleri şu şekilde sıralandı:

* Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, meydana gelen 201 olayda 349 şüpheli hakkında adli işlem yaptı. 12 şüpheli şahıs tutuklandı.

* Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen 21 operasyonda 44 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerden 13’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

* Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bin 75 olaya müdahale edip, bin 232 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yaptı. Şüphelilerden 54’ü tutuklandı. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin toplam piyasa değerinin 22,4 milyon TL olduğu bildirildi.

* İl Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, Çanakkale’de geride bıraktığımız 2023 yılında toplam 17 bin 148 adli olay meydana geldi. Bu olayların yüzde 88’i Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince aydınlatıldı. Öte yandan değişik suçlardan haklarında yakalama kararı çıkarılan 93 şüpheli şahıs yakalanarak adli birimlere teslim edildi.

* Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 28 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Şüphelilerden 12’si tutuklanıp cezaevine teslim edildi.

* Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince 118 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Şüphelilerden 78’i tutuklandı.


Başkan Yüksel müjdeyi verdi: Ezine’de çileye dönüşen o sorun çözülüyorÖnceki Haber

Başkan Yüksel müjdeyi verdi: Ezine’de çi...

Çanakkale’de devlet hastanesi doktor kadrosuna taze kanSonraki Haber

Çanakkale’de devlet hastanesi doktor kad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!