Başkan Soyuak’ın üslubu tepki çekiyor!
Başkan Soyuak’ın üslubu tepki çekiyor!
Gelibolu’nun AK Partili Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak son dönemde üslubunun yarattığı rahatsızlıkla gündemde.
Gelibolu’nun AK Partili Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak son dönemde üslubunun yarattığı rahatsızlıkla gündemde.
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde, CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan aday çekişmesi nedeniyle yüzde 39,5’lik oyla Gelibolu Belediye Başkanı seçilen AK Partili Ali Kamil Soyuak, görevde geçirdiği 1 yıllık süre boyunca hizmetten çok, yaşadığı tartışmalarla gündeme geldi.
Son olarak mayıs ayı belediye meclis toplantısında, 2024 yılına ilişkin faaliyet raporunun sadece sonuç bölümünü açıklayan Başkan Soyuak, CHP’li üyelerin, 5 sayfalık raporun tamamının okunması talebine, “Ben öyle karar verdim” diyerek cevap verince, CHP’li üyeler meclis toplantısını terk etmişti.
Öte yandan Başkan Soyuak’ın, fikir alışverişine kapalı olması, “her şeyi ben bilirim” tarzında bir yönetim anlayışı sergilemesi, sadece CHP’de değil, kendi partisi olan AK Parti’de de rahatsızlığa yol açıyor.
Gelibolulu bir vatandaşın, Başkan Soyuak’ın üslubuna yönelik sosyal medya paylaşımında kullandığı ifadeler ise duyulan rahatsızlığın adeta özeti niteliğinde:
“ Gelibolu Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısındaki gerginliğin bir başka nedeni ise sayın başkanın üslubu oldu. Ne yazık ki yine azarla, küçümser, dışlayıcı bir tavır hakimdi sözlerine. Bu üslup değişmediği sürece kimseyle sağlıklı bir iletişim kurulamaz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.