Çanakkale Barosu’ndan, Nevruz’da terörist posteri açılmasına tepki!

GÜNDEM 23.03.2026 - 18:30, Güncelleme: 23.03.2026 - 18:30
 

Çanakkale Barosu’ndan, Nevruz’da terörist posteri açılmasına tepki!

Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz etkinliğinde, 5 kişinin katledildiği TUSAŞ saldırısını gerçekleştirilen teröristlerin posterlerinin açılmasına Çanakkale Barosu’ndan tepki geldi.

Çanakkale Barosu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz etkinliğinde, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin fotoğraflarının açılması, toplum vicdanını derinden yaralamış ve kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratmıştır. Söz konusu eylem, terör eylemlerini gerçekleştiren kişilerin övülmesi ve propaganda niteliği taşımasının yanı sıra, aziz şehitlerimizin hatırasına karşı açık bir saygısızlık niteliğindedir. Terör eylemlerini gerçekleştiren kişilerin övülmesi veya meşrulaştırılmaya çalışılması; hukuka, kamu düzenine ve toplumsal barışa açıkça aykırıdır. Barolar, hukukun üstünlüğünü ve toplumsal barışı savunmakla yükümlü kurumlardır. Bu kapsamda, terörü ve şiddeti öven, şehitlerimizin aziz hatırasını inciten her türlü eylemin karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz etkinliğinde, 5 kişinin katledildiği TUSAŞ saldırısını gerçekleştirilen teröristlerin posterlerinin açılmasına Çanakkale Barosu’ndan tepki geldi.

Çanakkale Barosu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz etkinliğinde, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin fotoğraflarının açılması, toplum vicdanını derinden yaralamış ve kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratmıştır.

Söz konusu eylem, terör eylemlerini gerçekleştiren kişilerin övülmesi ve propaganda niteliği taşımasının yanı sıra, aziz şehitlerimizin hatırasına karşı açık bir saygısızlık niteliğindedir.

Terör eylemlerini gerçekleştiren kişilerin övülmesi veya meşrulaştırılmaya çalışılması; hukuka, kamu düzenine ve toplumsal barışa açıkça aykırıdır.

Barolar, hukukun üstünlüğünü ve toplumsal barışı savunmakla yükümlü kurumlardır. Bu kapsamda, terörü ve şiddeti öven, şehitlerimizin aziz hatırasını inciten her türlü eylemin karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.