Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çanakkale Belediyesi’nde hareketli saatler: İşçilerin gergin bekleyişi sürüyor!

GÜNDEM 28.05.2025 - 15:26, Güncelleme: 28.05.2025 - 17:01
 

Çanakkale Belediyesi’nde hareketli saatler: İşçilerin gergin bekleyişi sürüyor!

Yıl sonuna kadar 200 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı Çanakkale Belediyesi’nde, ara maaş zammı iptali sonrası, önümüzdeki ay hesaplara yatırılması planlanan ikramiyeler de iptal edildi. Öte yandan, personel maaşlarını düşürmek isteyen Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in, DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin’den, geçtiğimiz şubat ayında imzalanan toplu iş sözleşmesinin iptal edilmesini istediği öne sürüldü.

Mülkiyeti belediyeye ait değerli taşınmazların arka arkaya satışa çıkarıldığı Çanakkale Belediyesi’nde sıra işçilere geldi. Yıl sonuna kadar toplam 200 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı belediyede, bu sayının daha da artacağı işçiler arasında yüksek sesle konuşuluyor. Personel maaşlarına yapılacak ara zamların iptal edildiği belediyede, önümüzdeki ay hesaplara geçmesi beklenen ikramiyeler de yatırılmayacak. BAŞKAN ERKEK’TEN ŞOK HAMLE! Öte yandan, Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin’in dün bir toplantı gerçekleştirdiği iddia edildi. Personel maaşlarını azaltmak isteyen Başkan Erkek’in, Sendika Başkan’ı Keskin’e, geçtiğimiz şubat ayında imzalanan toplu iş sözleşmesinin iptal edilmesi ve daha düşük maaşlı yeni bir sözleşme yapılması teklifinde bulunduğu, Keskin’in ise böyle bir şeyin yaşanması durumunda mahkeme yoluna gideceğini Başkan Erkek’e ilettiği öne sürüldü. SENDİKA BAŞKANINDAN YALANLAMA DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin, Çanakkale Yorum’a açıklamada bulunarak, Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile toplantı yaptığı yönündeki iddiaları yalanladı. Başkan Erkek ile aralarında bir görüşme olmadığını belirten Keskin, işçi maaşlarının düşürülmesi yönünde bir teklifin söz konusu olmadığını kaydetti.
Yıl sonuna kadar 200 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı Çanakkale Belediyesi’nde, ara maaş zammı iptali sonrası, önümüzdeki ay hesaplara yatırılması planlanan ikramiyeler de iptal edildi. Öte yandan, personel maaşlarını düşürmek isteyen Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in, DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin’den, geçtiğimiz şubat ayında imzalanan toplu iş sözleşmesinin iptal edilmesini istediği öne sürüldü.

Mülkiyeti belediyeye ait değerli taşınmazların arka arkaya satışa çıkarıldığı Çanakkale Belediyesi’nde sıra işçilere geldi.

Yıl sonuna kadar toplam 200 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı belediyede, bu sayının daha da artacağı işçiler arasında yüksek sesle konuşuluyor.

Personel maaşlarına yapılacak ara zamların iptal edildiği belediyede, önümüzdeki ay hesaplara geçmesi beklenen ikramiyeler de yatırılmayacak.

BAŞKAN ERKEK’TEN ŞOK HAMLE!

Öte yandan, Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin’in dün bir toplantı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Personel maaşlarını azaltmak isteyen Başkan Erkek’in, Sendika Başkan’ı Keskin’e, geçtiğimiz şubat ayında imzalanan toplu iş sözleşmesinin iptal edilmesi ve daha düşük maaşlı yeni bir sözleşme yapılması teklifinde bulunduğu, Keskin’in ise böyle bir şeyin yaşanması durumunda mahkeme yoluna gideceğini Başkan Erkek’e ilettiği öne sürüldü.

SENDİKA BAŞKANINDAN YALANLAMA

DİSK Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin, Çanakkale Yorum’a açıklamada bulunarak, Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile toplantı yaptığı yönündeki iddiaları yalanladı. Başkan Erkek ile aralarında bir görüşme olmadığını belirten Keskin, işçi maaşlarının düşürülmesi yönünde bir teklifin söz konusu olmadığını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.