Çanakkale Boğazı’nda gemi arızası!

GÜNDEM 06.04.2026 - 10:54, Güncelleme: 06.04.2026 - 10:54
 

Çanakkale Boğazı’nda gemi arızası!

Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yaptığı sırada makine arızası yaşayan 274 metre boyundaki tanker, Şevketiye Demir Sahası’na demirletildi.

Söz konusu olaya ilişkin Kıyı Emniyeti’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “1915 Çanakkale Köprüsü önlerinde makine arızası yaşayan ELBUS isimli 274 metre boyundaki tanker, Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimiz koordinasyonunda; Kılavuz kaptanımız ile KURTARMA-20 Römorkörümüz ve KEGM-6 Botumuzun refakatinde, KURTARMA-15 ve KURTARMA-16 Römorkörlerimizce yedeklenip çekilerek Şevketiye Demir Sahası’na emniyetle demirletildi.”
Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yaptığı sırada makine arızası yaşayan 274 metre boyundaki tanker, Şevketiye Demir Sahası’na demirletildi.

Söz konusu olaya ilişkin Kıyı Emniyeti’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“1915 Çanakkale Köprüsü önlerinde makine arızası yaşayan ELBUS isimli 274 metre boyundaki tanker, Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimiz koordinasyonunda; Kılavuz kaptanımız ile KURTARMA-20 Römorkörümüz ve KEGM-6 Botumuzun refakatinde, KURTARMA-15 ve KURTARMA-16 Römorkörlerimizce yedeklenip çekilerek Şevketiye Demir Sahası’na emniyetle demirletildi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.