CHP: “Dardanos Orman Kampı, bir avuç çıkar çevresinin değil, Çanakkale halkınındır!”
CHP: “Dardanos Orman Kampı, bir avuç çıkar çevresinin değil, Çanakkale halkınındır!”
Dardanos Orman Kampı’nın, Çanakkale Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kamulaştırma programına alınmasının ardından CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı açıklama yaptı.
Dardanos Orman Kampı’nın, Çanakkale Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kamulaştırma programına alınmasının ardından CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı açıklama yaptı.
Çanakkale Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alınan Dardanos Orman Kampı ile ilgili önemli bir karara imza attı.
Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan karar gereği, Dardanos Orman Kampı, halkın kullanımına açık olması için kamulaştırma programına alındı.
“BELEDİYE MECLİSİ TARİHİ BİR SORUMLULUK ÜSTLENMİŞTİR”
Kararın ardından CHP Merkez İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dardanos Orman Kampı konusunda belediye meclisinin net ve kararlı bir duruş sergileyerek tarihi bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çekildi.
CHP’nin açıklamasında şunlar kaydedildi:
“Son günlerde Dardanos Orman Kampı üzerinden yürütülen ve kent kamuoyunda büyük bir rahatsızlık yaratan süreç, Çanakkale’nin vicdanını ayağa kaldırmıştır. Kamusal bir alanın satış ve özelleştirme tartışmalarıyla gündeme gelmesi, kentimiz adına kabul edilemez bir tablo yaratmıştır.
İşte bu noktada Çanakkale Belediye Meclisi, net ve kararlı bir duruş sergileyerek tarihî bir sorumluluk üstlenmiştir.
Dardanos Orman Kampı için alınan kamu yararı kararı, rant girişimlerine karşı halktan yana tavrın açık bir ifadesidir.
Başta Belediye Başkanımız Muharrem Erkek olmak üzere, Çanakkale halkının sesine kulak veren tüm meclis üyelerine teşekkür ediyoruz.
Dardanos Orman Kampı, bir avuç çıkar çevresinin değil; Çanakkale halkınındır.
Bu karar kentimize hayırlı olsun.
Unutulmasın: Bu mücadele burada bitmedi.
Sürecin yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
