CHP’li Ergun’dan pazarcı esnafına sahur ziyareti

SİYASET 20.02.2026 - 12:03, Güncelleme: 20.02.2026 - 12:03
 

CHP’li Ergun’dan pazarcı esnafına sahur ziyareti

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, cuma pazarı için geceden tezgahını açan pazarcı esnafına sahur ziyareti gerçekleştirdi.

Pazarcı esnafıyla bir araya geldiği sahur ziyaretinde hem Ramazan aylarını kutlayan hem de sorunlarını dinleyen CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun şu açıklamayı yaptı: Ramazan Ayı’nın ilk Cuma Pazarında, sahur öncesi tezgâhını açan esnaflarımızla bir araya geldik. Soğukta, uykusuzlukta, emeğiyle ayakta duran insanlarımızın gözlerinde yorgunluk vardı… Ama umudu da vardı. Bugün pazarda en çok konuşulan şey fiyatlardı. Artan maliyetler, düşen alım gücü, her geçen gün biraz daha zorlaşan hayat… Esnaf da dertli, vatandaş da. Çünkü bu düzen; emeğiyle geçineni korumuyor, üreteni desteklemiyor, alın terini değersizleştiriyor. Ama biz biliyoruz ki; bu ülkenin kaderi yoksulluk değildir. Bu halk çaresiz değildir. Bu topraklarda; hiç kimsenin “yarın ne olacak” kaygısıyla uyanmadığı, hiçbir esnafın siftahsız kepenk kapatmadığı, hiçbir annenin pazardan eli boş dönmediği bir düzen mümkündür. Ve biz o düzeni kuracağız. Çünkü biz; insan onuruna yakışır bir yaşamı savunuyoruz. Çünkü biz; umudu örgütleyen, dayanışmayı büyüten bir geleneğin temsilcileriyiz. Bugün pazarda gördüğümüz o umut, yarının Türkiye’sinin habercisidir. Birlikte değiştireceğiz.”
CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, cuma pazarı için geceden tezgahını açan pazarcı esnafına sahur ziyareti gerçekleştirdi.

Pazarcı esnafıyla bir araya geldiği sahur ziyaretinde hem Ramazan aylarını kutlayan hem de sorunlarını dinleyen CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun şu açıklamayı yaptı:

Ramazan Ayı’nın ilk Cuma Pazarında, sahur öncesi tezgâhını açan esnaflarımızla bir araya geldik. Soğukta, uykusuzlukta, emeğiyle ayakta duran insanlarımızın gözlerinde yorgunluk vardı… Ama umudu da vardı.

Bugün pazarda en çok konuşulan şey fiyatlardı. Artan maliyetler, düşen alım gücü, her geçen gün biraz daha zorlaşan hayat… Esnaf da dertli, vatandaş da.

Çünkü bu düzen; emeğiyle geçineni korumuyor, üreteni desteklemiyor, alın terini değersizleştiriyor.

Ama biz biliyoruz ki; bu ülkenin kaderi yoksulluk değildir. Bu halk çaresiz değildir.

Bu topraklarda; hiç kimsenin “yarın ne olacak” kaygısıyla uyanmadığı, hiçbir esnafın siftahsız kepenk kapatmadığı, hiçbir annenin pazardan eli boş dönmediği bir düzen mümkündür.

Ve biz o düzeni kuracağız.

Çünkü biz; insan onuruna yakışır bir yaşamı savunuyoruz. Çünkü biz; umudu örgütleyen, dayanışmayı büyüten bir geleneğin temsilcileriyiz.

Bugün pazarda gördüğümüz o umut, yarının Türkiye’sinin habercisidir.

Birlikte değiştireceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.