Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Dere yataklarındaki riskli yapılar tespit ediliyor

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.07.2020 - 19:12, Güncelleme: 14.07.2020 - 19:12
 

Dere yataklarındaki riskli yapılar tespit ediliyor

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, dere güzergahlarındaki riskli yapıların envanter çalışmalarının titizlikle ve hassasiyetle sürdüğünü duyurdu.

İl Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle: "Ülkemizde, özellikle son zamanlarda Karadeniz Bölgemizde iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan taşkınlar ve sel afetlerine karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik yerleşim merkezlerindeki dere güzergâhları üzerinde bulunan risk altındaki yapıların ivedilikle tespit edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Ege Bölgesinde ve İlimizde dere güzergahlarındaki riskli yapıların envanter çalışmaları titizlikle ve hassasiyetle sürmektedir. Bu çerçevede, Bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, ilgili DSİ Bölge Müdürlükleri ve Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri ve personellerin katılımıyla 09/01/2020 tarihinde İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğünde eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılmıştı. Toplantıya müteakip Çanakkale DSİ 252. Şube Müdürlüğü, Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Çanakkale İl Özel İdaresi ile gerekli yazışmalar yapılarak İlimiz Merkez ve ilçelerinde 3 adet çalışma grubu oluşturularak saha çalışmalarına başlanmıştır. Ancak, geçen süreçte tüm dünyada ve ülkemizde Covid-19 pandemisi nedeni ile alınan önlemler ve kısıtlamalar kapsamında söz konusu tespit çalışmaları  sonuçlandırılamadığından, eğitim ve bilgilendirme toplantısının yenilenmesi ihtiyacı ortaya çıkmış, 07.07.2020 tarihinde Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğünde eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. İl Müdürümüz Ömer BOLAT, Afet Koordinasyon ve İskan Şube Müdürümüz Haydar ÖZDEMİR ve iki teknik personelimiz bu toplantıya katılmıştır. Çanakkale ilinde 3 ekiple devam eden saha çalışmalarımız sürecin hızlanması ve çalışmaların etkinliğinin artırılması maksadıyla 1 ekip daha oluşturularak toplamda 4 ekip ile devam edilmektedir."
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, dere güzergahlarındaki riskli yapıların envanter çalışmalarının titizlikle ve hassasiyetle sürdüğünü duyurdu.

İl Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Ülkemizde, özellikle son zamanlarda Karadeniz Bölgemizde iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan taşkınlar ve sel afetlerine karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik yerleşim merkezlerindeki dere güzergâhları üzerinde bulunan risk altındaki yapıların ivedilikle tespit edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Ege Bölgesinde ve İlimizde dere güzergahlarındaki riskli yapıların envanter çalışmaları titizlikle ve hassasiyetle sürmektedir.

Bu çerçevede, Bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, ilgili DSİ Bölge Müdürlükleri ve Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri ve personellerin katılımıyla 09/01/2020 tarihinde İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğünde eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılmıştı.

Toplantıya müteakip Çanakkale DSİ 252. Şube Müdürlüğü, Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Çanakkale İl Özel İdaresi ile gerekli yazışmalar yapılarak İlimiz Merkez ve ilçelerinde 3 adet çalışma grubu oluşturularak saha çalışmalarına başlanmıştır.

Ancak, geçen süreçte tüm dünyada ve ülkemizde Covid-19 pandemisi nedeni ile alınan önlemler ve kısıtlamalar kapsamında söz konusu tespit çalışmaları  sonuçlandırılamadığından, eğitim ve bilgilendirme toplantısının yenilenmesi ihtiyacı ortaya çıkmış, 07.07.2020 tarihinde Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğünde eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. İl Müdürümüz Ömer BOLAT, Afet Koordinasyon ve İskan Şube Müdürümüz Haydar ÖZDEMİR ve iki teknik personelimiz bu toplantıya katılmıştır.

Çanakkale ilinde 3 ekiple devam eden saha çalışmalarımız sürecin hızlanması ve çalışmaların etkinliğinin artırılması maksadıyla 1 ekip daha oluşturularak toplamda 4 ekip ile devam edilmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.