Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kurban Bayramı ne zaman, ayın kaçında? 

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2021 - 16:41, Güncelleme: 22.06.2021 - 16:41
 

Kurban Bayramı ne zaman, ayın kaçında? 

Kurban Bayramı arefe günü 19 Temmuz gününe denk gelirken, Kurban Bayramı’nın ilk günü ise 20 Temmuz’da kutlanacak. Huzurun, esenliğin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Dört gün boyunca sürecek olan Kurban Bayramı için henüz bir kısıtlama kararı açıklanmadı.

Yılın son dini bayramı olan Kurban bayramı için geri sayım başladı. Huzurun, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olan Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesi halinde bir kısmımız aile ziyaretleri gerçekleştirecek, bir kısmımız ise tatil olarak geçirecek. KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? Kurban Bayramı arefe günü 19 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor. Bayramın birinci günü ise 20 Temmuz'da idrak edilecek. Kurban Bayramı 1. Günü: 20 Temmuz Salı Kurban Bayramı 2. Günü: 21 Temmuz Çarşamba Kurban Bayramı 3. Günü: 22 Temmuz Perşembe Kurban Bayramı 4. Günü: 23 Temmuz Cuma KURBAN İBADETİNİN HÜKMÜ NEDİR? Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir. Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir. Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.  
Kurban Bayramı arefe günü 19 Temmuz gününe denk gelirken, Kurban Bayramı’nın ilk günü ise 20 Temmuz’da kutlanacak. Huzurun, esenliğin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Dört gün boyunca sürecek olan Kurban Bayramı için henüz bir kısıtlama kararı açıklanmadı.

Yılın son dini bayramı olan Kurban bayramı için geri sayım başladı. Huzurun, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olan Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesi halinde bir kısmımız aile ziyaretleri gerçekleştirecek, bir kısmımız ise tatil olarak geçirecek.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 19 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor. Bayramın birinci günü ise 20 Temmuz'da idrak edilecek.

Kurban Bayramı 1. Günü: 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2. Günü: 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3. Günü: 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4. Günü: 23 Temmuz Cuma

KURBAN İBADETİNİN HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.
Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.