AK Partili Gider: “Lapseki ve Yenice’de 2 bin 530 dönümlük alanda sulu tarıma geçilecek"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Gider: “Lapseki ve Yenice’de 2 bin 530 dönümlük alanda sulu tarıma geçilecek"
Lapseki ve Yenice’de sulama göletleri projeleriyle 2 bin 530 dönümlük alanda sulama yapılacak. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, bölgedeki tarımın daha ileri bir noktaya ulaşacağını ifade etti.

Lapseki’de bulunan Çavuş Sulama Göleti ve Yenice’deki Yukarıinova Sulama Göleti’ne yapılacak yatırımla, geniş bir tarım alanına su ulaştırılarak, tarımsal faaliyetler yürütülecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, bölgede tarımla uğraşan çiftçilerin çok daha rahat etmeleri için gayret gösterdiklerini belirterek, “Yenice ve Lapseki’de çalışkan bir karaktere sahip çiftçilerimiz var. Onların çalışkanlığı ile bir yandan Lapseki kirazımız nam salarken, bir yandan da kaypa biber, çilek ve son dönemde aronya denemeleriyle inovatif girişimlerin güzel sonuçlarını aldık. İmkan verince ve destekleyince, bizim çiftçimiz üretir kazanır ve kazandırır. Bu kapsamda sulu tarımın çerçevesini daha da genişletmek için Lapseki’de Çavuş Göleti ve Yenice’de Yukarıinova Göleti’nin sulama projesini hayata geçiriyoruz. Projelerin sözleşmesi imzalandı ve 2024 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Bu kapsamda toplamda 33 milyon 165 bin TL’lik bir yatırımla, 18 bin 251 metre boru döşenecek ve 2 bin 530 dönümlük alanda sulama yapılacak. Böylelikle üreticilerimiz Türkiye genelindeki ve ihracattaki pazar paylarını artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


AK Parti, Çanakkale adaylarını yarın açıklayacakÖnceki Haber

AK Parti, Çanakkale adaylarını yarın açı...

AK Parti’nin Çanakkale adayları bu akşam belli olacakSonraki Haber

AK Parti’nin Çanakkale adayları bu akşam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!