Arefe Günü resmi tatil mi, yarım gün mü? Arefe Günü bankalar ve resmi kurumlar çalışıyor mu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arefe Günü resmi tatil mi, yarım gün mü? Arefe Günü bankalar ve resmi kurumlar çalışıyor mu?
Müslümanların ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kala arefe günü hakkında araştırma yapanların sayısı arttı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, bayram arefesi 30 Temmuz 2020 Perşembe gününe denk geliyor. Bayram tatilinden önceki güne denk gelen bugünde kamu kurum ve özel kuruluşlarda çalışan vatandaşlar tatil olup olmadığını araştırıyor. Peki Arefe Günü resmi tatil mi? 2020 Arefe günü tatil mi, yarım gün mü?

Kurban Bayramı adına geri sayım sürerken Arefe Günü'de yaklaşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 dini günler takvimine göre Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayacak olup 3 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecek. Peki Arefe Günü resmi tatil mi, yarım gün mü? 2020 Arefe Günü tatil mi? Arefe Günü resmi tatil mi, yarım gün mü? 30 Temmuz Arefe Günü tatil mi, bankalar ve resmi kurumlar çalışıyor mu?

Arefe Günü Resmi Tatil mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan dini günler takvimine göre, 2020 Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayarak 3 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bayram günlerinden bir önceki gün olan Arefe günü resmi tatil mi sorusuna ise yanıt aranırken konuya yönelik resmi açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Arife günü öğleden sonra resmi tatil olacak.

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATLERİ

Kurban Bayramı Arefe Günü Ne Zaman?

2020 yılı için Kurban Bayramı Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk gelmektedir. Arefe gününden bir gün sonra ise Kurban Bayramı 1. günüdür.

Arefe Günü Tatil mi?

Kurban Bayramı Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk gelmektedir. Arefe günü normalde yarım gün mesai oluyor. Yani yarım gün tatil oluyor.

 


KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi açıklamasıÖnceki Haber

KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu'n...

İYİ Parti'den Dardanel fabrikası soruları: "Fabrika çalışanı kaç kişi Covid-19 teşhisi ile hastanede yatmaktadır?"Sonraki Haber

İYİ Parti'den Dardanel fabrikası sorular...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!