Başkan Gökhan, "Ağustos ortasında yapılacak" demişti: Belediye Binası ihalesinden ses yok!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Gökhan, "Ağustos ortasında yapılacak" demişti: Belediye Binası ihalesinden ses yok!
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, akıbeti yılan hikayesine dönen Çanakkale Belediyesi Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası için Ağustos ayı ortasında yeniden ihaleye çıkılacağını duyurmuştu. Ancak Başkan Gökhan'ın açıklamasının aksine, değil ihale, duyurusu bile yapılmadı.

Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Gökhan, yıllardır tamamlanamayan ve atıl vaziyette adeta kaderine terk edilen belediye binası inşaatının akıbetinin sorulması üzerine, Ağustos ayı ortasında ihaleye çıkacaklarını açıklamıştı.

Belediye binası inşaatını tamamlama süreci ile ilgili ihale yaptıklarını ancak pandemi sürecinde getirilen ulaşım yasakları nedeniyle ihaleyi iptal etmek zorunda kaldıklarını dile getiren Gökhan, ihale sürecine ilişkin şu bilgileri vermişti: 

"Yeşil Yönetim Hizmet Binamız yani Belediye Binamız, maalesef ekonomik kriz nedeniyle yüklenicinin etkilenmesi dolayısıyla sözleşme hükümlerini yerine getiremediği için feshedildi. O arada fiziki gerçekleşmesi yüzde 57 oranındaydı. Tamamlama süreci ile ilgili bir ihale yapmıştık. Fakat pandemi sürecinde özellikle büyük şehirlerde olan ulaşım yasakları nedeniyle müteahhitler arayıp gelemeyeceklerini söyledi. O yüzden bu ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Ağustos ortasında bu ihaleye yeniden çıkacağız. Oraya kaldığımız yerden devam edeceğiz."

İHALEDEN SES YOK!

Başkan Gökhan'ın açıklamasının aksine, Ağustos ortası geçilmesine rağmen belediye binasının ihalesi yapılmadı.

İhale ilanlarının yer aldığı Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) sisteminde de söz konusu ihaleye ilişkin bilgi bulunamadı.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz belediye yetkililileri ise, ihale hazırlık sürecinin devam ettiğini, tamamlanmasının ardından EKAP üzerinden duyurusunun
yapılacağını açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
Başkan Makas: “Deprem dönüşümünü hep birlikte gerçekleştirelim”Önceki Haber

Başkan Makas: “Deprem dönüşümünü hep bir...

OPET başarılı bayilerini ödüllendirdiSonraki Haber

OPET başarılı bayilerini ödüllendirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!