Çan Çevre Derneği: “Cengiz Holding’e ‘Kazdağları’ndan defol’ demeye devam edeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çan Çevre Derneği: “Cengiz Holding’e ‘Kazdağları’ndan defol’ demeye devam edeceğiz”
Erzincan’ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren siyanürlü altın madeninde toprak kayması sonucu yaşanan felaket sonrası açıklamalarda bulunan Çan Çevre Derneği 2. Başkanı Mehmet Öz, “Çanakkale'nin de Erzincan'da yaşananları yaşamaması için, Çan'ın kaderi de İliç gibi olmasın diye, ‘Cengiz Holding Kazdağları'ndan defol’ diyoruz, demeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çan Çevre Derneği 2. Başkanı Mehmet Öz’ün açıklaması şu şekilde:

“Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘667 çalışanın içinden 9 çalışanımızın eksik olduğunu ve muhtemelen bu kayan toprağın altında olduğunu düşünüyoruz’ dedi.

Bizler Çan Çevre Derneği olarak yıllardır haykırıyoruz. Son olarak Halilağa'ya Cengiz Holding tarafından yapılması planlanan Halilağa Altın Bakır Madeni projesine tepki gösteriyoruz. Çünkü, bizler doğamızı seviyoruz. Haberler toprak kayması diye geçiyor ama aslında olan şey atık havuzunun göçmesi. Çanakkale bölgesi tüm maden şirketlerinin nimeti gibi, her yerde bir sondaj çalışması yapılıyor ve doğanın ayarları ile oynanıyor. Doğa, intikamını bir şekilde alıyor. Bunu Erzincan'da da gördük. Hala şansımız var. Çanakkale'nin de Erzincan'da yaşananları yaşamaması için, Çan'ın kaderi de İliç gibi olmasın diye, ‘Cengiz Holding Kazdağları'ndan defol’ diyoruz, demeye de devam edeceğiz.

Erzincan'a ve Erzincan halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Umuyoruz göçük altında kalanlar bir an önce sağ salim kurtarılır. Erzincan'da yaşananlar Çanakkale'nin her yerinde sondaj yapıp altın madeni açmak isteyenlere ders olsun.

Doğa intikamını alır, unutmaz. Doğanın ayarları ile oynamayın.”


AK Partili Gider, Çan’da aday adaylarını bir araya getirdiÖnceki Haber

AK Partili Gider, Çan’da aday adaylarını...

TED Çanakkale Koleji'nde öğretmenlerin tepkisi sonuç verdi: Maaşlara zam yapmayan patron geri adım attı!Sonraki Haber

TED Çanakkale Koleji'nde öğretmenlerin t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!