Çanakkale Valiliği’nden ibretlik uyarı: Kamu araçlarını özel işlerinizde kullanmayın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale Valiliği’nden ibretlik uyarı: Kamu araçlarını özel işlerinizde kullanmayın!
Çanakkale Valiliği, son dönemde kamu kurumlarına ait resmi araçlar ile kiralık araçların amacına uygun olarak kullanılmadığı şeklinde gelen şikayetler üzerine ilgili kurumlara genelge gönderdi.

Vali İhami Aktaş imzalı genelgede şu ifadeler yer aldı:

Son zamanlarda ilimizdeki kamu kurumlarına ait resmi araçlar ile kiralık araçların amacına uygun olarak kullanılmadığına dair Valiliğimize şikayetler iletilmektedir.

Resmi araçların kullanımına yönelik 237 sayılı Taşıt Kanunu ve 2021/14 sayılı "Tasarruf Tedbirleri" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bulunmaktadır.

237 sayılı Taşıt Kanununun 12. maddesinde (Değişik: 24/9/1979 - KHK 31/1 md.) "Resmi araçların savurganlığa yol açılmadan, bütçe olanaklarıyla uyumlu biçimde kullanımının sağlanması...",

Aynı Kanununun "Cezalar" başlıklı 16. maddesinde, "Bu Kanunun şümulüne giren taşıtları her ne suretle olursa olsun tahsis olunduğu işin gayrisinde veya şahsî hususlarda kullananlar veya kullanılmasına müsaade edenler veya kanunda yazılı olduğu şekilde kullanılmış gibi gösterenler veya kanunen bir makama veya işe tahsis olunmadığı hâlde hakikati tağyir ile bu taşıtlardan istifade eden ve ettirenler, bunların gidiş gelişine müsaade edenler... hakkında bir seneye kadar hapis cezasına hükmolunur..." ifadesi yer almaktadır.

2021/14 sayılı "Tasarruf Tedbirleri" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde ise; "Hizmet aracı olarak kullanılan taşıtların; özel işlerde, tatil günlerinde ve personel servis aracı olarak kullanılmaması, hiçbir makam, birim ve şahsın kullanımına tahsis edilmemesi" belirtilmiş olup; Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyettir.

Yukarıda açıklanan esaslar çerçevesinde; konunun sıralı sorumlu amirlerce takibinin sağlanarak, yazıda bahsi geçen Kanun ve Genelge hükümleri kapsamında gereğinin yapılması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda,

Bilgi ve gereğini rica ederim.”


Cengiz Holding, Çanakkale’de en az 50 köyün suyuna göz dikti!Önceki Haber

Cengiz Holding, Çanakkale’de en az 50 kö...

Kendini ‘mehdi’ ilan eden şahıs, Bayramiç’te harem kurmuş!Sonraki Haber

Kendini ‘mehdi’ ilan eden şahıs, Bayrami...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!